El teu navegador està desactualitzat. Té vulnerabilitats conegudes i pot no mostrar totes les característiques d'aquest i altres llocs web. Aprèn a actualitzar el navegador.

Actualitat


INFOGRAFIA_Corregida datos recuento Mayo 2017

Els recomptes evidencien que 1.301 persones dormen al carrer en set municipis catalans

Barcelona, Tarragona, Sant Adrià de Besòs i Mataró han realitzat recomptes de persones sense llar aquests dies. Les dades se sumen a les ja recollides l’any passat a Girona, Lleida i Badalona. A Catalunya, no tenim xifres actualitzades per dimensionar el sensellarisme però sabem que almenys 1.301 persones dormen al carrer en aquests set municipis. La problemàtica continua creixent. La solució: l’habitatge.

IMG_0054

Tornem a fer el cens de persones sense llar a Barcelona, apunta-t’hi!

Les nits del 6, 7 i 8 de juny, tornem a sortir pels carrers de Barcelona per parlar amb les persones que dormen al carrer. Els hi preguntarem sobre el temps que fa que viuen al ras, si pateixen o no violència i sobre el seu estat de salut, entre d’altres. L’objectiu és comptar amb informació qualitativa i útil per afrontar de manera més eficaç la problemàtica del sensellarisme. Necessitem 500 persones voluntàries, t’hi apuntes?

INFOGRAFIA_CORREGIDA_2017

Quatre municipis catalans organitzen al maig recomptes de persones sense llar

Tarragona, Barcelona, Mataró i Sant Adrià de Besòs organitzen aquest mes de maig recomptes nocturns per saber quantes persones dormen al ras. A dia d’avui, no hi ha dades per dimensionar el sensellarisme a Catalunya. A poc a poc, però, hi ha avenços perquè des de l'abril es treballa en una estratègia catalana per a l’abordatge del sensellarisme, un treball col·laboratiu d’anàlisi i elaboració de propostes concretes.

Cárcel OK

Quan una persona sense llar està a la presó

A l'hospital, en un pis, alberg o residència, al carrer i també a la presó. A Arrels acompanyem i donem suport a persones sense llar en qualsevol situació perquè no se sentin soles i sàpiguen que poden comptar amb algú. Actualment, dues persones que coneixem des de l'entitat es troben en un centre penitenciari i regularment les anem a visitar per fer companyia, saber com estan i si necessiten alguna cosa. Aquesta setmana hem anat a veure en Jose.

recompte XAPSLL

17 de maig: torna el recompte nocturn de persones que dormen al carrer a Barcelona

El proper dimecres 17 de maig a la nit tindrà lloc el recompte de persones que dormen al ras a Barcelona, organitzat per la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL). Per tal d’arribar a totes les zones de la ciutat, es necessiten 1.100 persones voluntàries. A l’última edició del recompte, realitzada ara fa un any, es van comptar fins a 941 persones dormint als carrers de la ciutat.

IMG_0047

Propostes per fer possible #ningúdormintalcarrer

La informació que hem obtingut de les entrevistes fetes a persones que dormen als carrers de Barcelona ens ha de servir per revisar i millorar els recursos, les maneres de fer i les polítiques que ja existeixen, i per engegar noves accions útils i enfocades a la realitat de les persones que dormen al ras. Des d’Arrels ja hem començat a posar fil a l’agulla en la nostra feina diària i hem elaborat una sèrie de propostes en l’àmbit de la ciutat.