El teu navegador està desactualitzat. Té vulnerabilitats conegudes i pot no mostrar totes les característiques d'aquest i altres llocs web. Aprèn a actualitzar el navegador.

Actualitat


Persones sense llar a Finlàndia CAT

Finlàndia demostra que és possible assolir #ningúdormintalcarrer

Finlàndia és el primer país europeu que ha aconseguit un progrés positiu en la lluita contra el sensellarisme: en 29 anys, el nombre de persones sense llar s’ha reduït a més de la meitat. La implementació d’una estratègia nacional, la coordinació entre administració i entitats socials, així com l’aposta per l’habitatge estable són algunes de les claus de l’èxit. El cas de Finlàndia apunta que #ningúdormintalcarrer és possible i que a casa nostra també ho podem aconseguir amb polítiques públiques, treball en xarxa i recursos més eficaços.

Acció comunitària a PobleSec amb persones sense llar

“Hem d’intentar mirar des dels ulls de les persones sense sostre”

El Rafael Plana és músic de professió. Treballa en arts escèniques però en els últims anys s’autoanomena ‘agitador cultural’. Reuneix el món de les institucions tant culturals com educatives i també a les empreses -com a patrocinadores- per engegar diversos projectes. En aquesta entrevista, parlem d’un conflicte que s’ha generat al barri on viu i en el qual l’escola on va el seu fill s’ha involucrat per resoldre.

Campanya contra els prejudicis vers persones sense llar

Mites i prejudicis envers les persones sense llar

Què sabem realment sobre les persones sense llar? Viure al carrer és una realitat invisible sobre la qual encara hi ha mites i prejudicis. Aquesta estiu, et convidem a desmuntar-los. Trencar amb els mites i prejudicis significa entendre la complexitat d’aquesta problemàtica, que res és blanc o negre, que a les nostres decisions se sumen altres factors de la societat i que tots podem col·laborar per fer possible #ningúdormintalcarrer. Suma't a #ProuPrejudicis.

Som voluntaris Paula Huguet (2)

“El Pis Zero m’ha ajudat a obrir la mirada”

El Pis Zero és un recurs nocturn de baixa exigència segur i acollidor amb capacitat per a 10 persones. Des del febrer, ha ofert 170 nits d’allotjament a una trentena de persones conegudes per Arrels que fa molt de temps que viuen al carrer, que es troben en una situació de vulnerabilitat elevada i que no han trobat cabuda en cap altre recurs. El Pis Zero pot obrir cada dia gràcies a la implicació d'un equip de conserges i d'unes 25 persones voluntàries. Una d’elles és la Paula Huguet, a qui hem entrevistat.

IMG_2895 copia

“Explico als joves la meva història perquè tinguin una imatge real i no hagin d’imaginar-la”

Més de 4.000 estudiants ens han visitat aquest curs escolar per conèixer la problemàtica del sensellarisme de la mà de persones que han viscut al carrer. El Manel, el Juan Carlos i el Rafa hi han viscut més de cinc anys i són algunes de les persones que han compartit el seu testimoni. Ho defineixen com una tasca important de prevenció i sensibilització cap als més joves, que serveix per mostrar una realitat desconeguda i trencar prejudicis i que alhora els aporta la satisfacció de sentir-se útils.