El teu navegador està desactualitzat. Té vulnerabilitats conegudes i pot no mostrar totes les característiques d'aquest i altres llocs web. Aprèn a actualitzar el navegador.

Actualitat


ProuPrejudicis

Mites i prejudicis envers les persones sense llar

Què sabem realment sobre les persones sense llar? Viure al carrer és una realitat invisible sobre la qual encara hi ha mites i prejudicis. Aquesta estiu, et convidem a desmuntar-los. Trencar amb els mites i prejudicis significa entendre la complexitat d’aquesta problemàtica, que res és blanc o negre, que a les nostres decisions se sumen altres factors de la societat i que tots podem col·laborar per fer possible #ningúdormintalcarrer. Suma't a #ProuPrejudicis.

Som voluntaris Paula Huguet (2)

“El Pis Zero m’ha ajudat a obrir la mirada”

El Pis Zero és un recurs nocturn de baixa exigència segur i acollidor amb capacitat per a 10 persones. Des del febrer, ha ofert 170 nits d’allotjament a una trentena de persones conegudes per Arrels que fa molt de temps que viuen al carrer, que es troben en una situació de vulnerabilitat elevada i que no han trobat cabuda en cap altre recurs. El Pis Zero pot obrir cada dia gràcies a la implicació d'un equip de conserges i d'unes 25 persones voluntàries. Una d’elles és la Paula Huguet, a qui hem entrevistat.

IMG_2895 copia

“Explico als joves la meva història perquè tinguin una imatge real i no hagin d’imaginar-la”

Més de 4.000 estudiants ens han visitat aquest curs escolar per conèixer la problemàtica del sensellarisme de la mà de persones que han viscut al carrer. El Manel, el Juan Carlos i el Rafa hi han viscut més de cinc anys i són algunes de les persones que han compartit el seu testimoni. Ho defineixen com una tasca important de prevenció i sensibilització cap als més joves, que serveix per mostrar una realitat desconeguda i trencar prejudicis i que alhora els aporta la satisfacció de sentir-se útils.

IMG_0115

Es duplica en un any el nombre de persones que dormen al carrer que reben atenció a les urgències dels hospitals

A principis de juny, vam sortir durant tres nits pels carrers de Barcelona per enquestar les persones que dormen al ras. Vam entrevistar 358 persones i els primers resultats indiquen una realitat preocupant: de mitjana, les persones enquestades viuen al carrer des de fa 3 anys i 4 mesos i el 75,4% presenten un grau de vulnerabilitat elevat o mig. Destaca l’augment en l’ús dels serveis d’urgències hospitalàries.

IMG_0143

Vivències i aprenentatges del voluntariat al #CensSenseLlar 2017

Les nits del 6, 7 i 8 de juny hem recorregut Barcelona per enquestar les persones que dormen al carrer i saber quin grau de vulnerabilitat pateixen. L'acció ha estat possible gràcies a la implicació de 400 persones voluntàries. Han estat tres nits d’emocions, històries humanes i aprenentatges. Compartim les experiències que ens han fet arribar alguns dels voluntaris i voluntàries participants.

IMG_0131

Històries que criden ningú dormint al carrer al #CensSenseLlar

El Francesc ha començat a treballar i somia amb llogar una habitació a final de mes. La Carmen té una amiga que li deixa rentar la roba a casa seva. El Mohamed ha sortit avui de la presó però no té on anar. Tots tres dormen als carrers de Barcelona i aquesta passada nit ens han explicat la seva situació, en el marc del cens de persones sense llar que impulsem des d'Arrels. Us expliquem què hem trobat.

IMG_6260

Espais de proximitat a tot Barcelona, una solució d’urgència per a les 1.026 persones que dormen al carrer

L’últim recompte de persones que dormen al carrer a Barcelona evidencia que cada vegada hi ha més gent en aquesta situació però viure al carrer a Barcelona no es considera una urgència i, en l’actualitat, les persones sense llar no poden accedir als mateixos recursos d’habitatge que la resta de la ciutadania. Arrels ha instat els grups municipals a trobar-se per treballar junts i avaluar nos propostes d’acció contundents.

INFOGRAFIA_Corregida datos recuento Mayo 2017

Els recomptes evidencien que 1.301 persones dormen al carrer en set municipis catalans

Barcelona, Tarragona, Sant Adrià de Besòs i Mataró han realitzat recomptes de persones sense llar aquests dies. Les dades se sumen a les ja recollides l’any passat a Girona, Lleida i Badalona. A Catalunya, no tenim xifres actualitzades per dimensionar el sensellarisme però sabem que almenys 1.301 persones dormen al carrer en aquests set municipis. La problemàtica continua creixent. La solució: l’habitatge.