Quan una persona dorm al carrer o ha de deixar l’habitació de lloguer on viu necessita un lloc segur on guardar les seves coses i la documentació. Arrels ofereix una consigna perquè qui ho necessiti deixi els seus objectes personals. En els primers sis mesos del 2014, 159 persones han fet ús d’aquest servei.

Documents, roba i objectes personals conformen l’equipatge vital bàsic de les persones. Però quan no es té un sostre estable o es viu en una habitació de lloguer, la por a robatoris o la manca d’espai fan que moltes persones necessitin un lloc segur per deixar les seves coses. Arrels disposa d’un servei de consigna perquè les persones sense llar que ho necessitin puguin disposar-ne durant un temps.

La consigna es troba al Centre Obert d’Arrels (c/ Riereta, 24) i funciona de dilluns a divendres, de 16 a 19.30h (i menys els mesos d’estiu, també els dissabtes). Les persones que ho sol·liciten poden deixar, durant un període màxim d’un mes, una maleta o bossa. En els casos en els quals la persona no torna a buscar les seves coses, es guarda la documentació i es llença la resta de l’equipatge.

Poques consignes públiques a Barcelona

La consigna “és un dels serveis més demandats, ja que a Barcelona només hi ha un altre lloc, el centre d’acollida Assís, que disposi de consigna, i els albergs només ofereixen aquesta possibilitat a les persones que hi dormen”, explica l’Anna Rodriguez Titos, responsable del Centre Obert. Una oferta insuficient tenint en compte que, a Barcelona, 900 persones dormen cada dia al carrer. En aquest sentit, l’Anna Rodriguez Titos assenyala que la situació ideal seria que cada barri de la ciutat pogués tenir una consigna perquè més persones en poguessin disposar. En el que portem d’any, 159 persones han fet ús d’aquest servei a Arrels.

Aquest servei forma part dels recursos de primera acollida de l’entitat (dutxes i rober) i està gestionat per voluntaris i educadors que atenen les demandes i porten un registre de les persones i de les entrades i sortides d’objectes. Les persones usuàries de la consigna no sempre fan ús de la resta de serveis, però el contacte que s’estableix amb elles també permet “fer un seguiment de la seva situació i de possibles problemàtiques que els afectin”, assenyala Anna Rodriguez Titos.

 

Més informació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.