El teu navegador està desactualitzat. Té vulnerabilitats conegudes i pot no mostrar totes les característiques d'aquest i altres llocs web. Aprèn a actualitzar el navegador.

Actualitat


reescriulahistoria

Aquest estiu, aconsegueix el teu llibre en blanc i #ReescriuLaHistòria

'Sherlock Homeless', 'El señor de los cartones' i fins a una vintena d’històries de la literatura universal que podria haver protagonitzat una persona sense llar. Al taller d’Arrels, hem elaborat una col·lecció artesanal de llibres inèdits per desmuntar prejudicis. Aconsegueix el teu llibre en blanc i col·labora per reescriure la història i canviar la mirada vers les persones sense llar.

Enquadernacio_Arrels

“En cada llibre hi ha la il·lusió de tothom que hi ha col·laborat”

L’Elvira Postigo és voluntària al taller d’Arrels, on transmet els seus coneixements i la seva passió per l’enquadernació a més d’una desena de persones que viuen o han viscut al carrer. Habitualment elaboren llibretes, agendes i altres productes fets amb materials reciclats. Per Sant Jordi, van crear una col·lecció de llibres inèdits i artesanals per seguir desmuntant prejudicis i fer possible #ningúdormintalcarrer. L’hem entrevistat.

Una parella de voluntaris enquesta al cens 2018

Cens 2018: el 46% no perceben haver estat ateses per cap treballador/a social

La nit del 5 al 6 de juny, vam sortir pels carrers de Barcelona per entrevistar les persones que dormen al ras. Vam parlar amb 315 persones i, en els primers resultats, sabem que el 71% de les persones pateixen una situació de vulnerabilitat elevada o mitjana. El 59,8% de les persones fa un any o més que dormen al carrer, el 41% diuen tenir problemes de salut física i un 46% afirmen no haver estat ateses per cap treballador/a social ni similar en els darrers sis mesos.

joan-yago-1

Joan Yago: “L’èxit de ‘Sis personatges’ és que l’hem fet entre tots”

Joan Yago és un dramaturg barceloní. Fa aproximadament un any va decidir sumar-se al projecte ‘Sis personatges’ del Teatre Lliure i Arrels, i n’ha escrit el text a partir d’un llarg procés conjunt amb les cinc persones que saben què és dormir al carrer i que pugen a l’escenari per explicar-ho. El Joan admet que aquesta experiència li ha canviat la visió del sensellarisme i creu que és un espectacle que hauria de veure tothom. L'hem entrevistat!

cens-sense-llar-2018-arrels

#CensSenseLlar: 322 històries de vulnerabilitat als carrers de Barcelona

El Karim somia amb una feina de cuiner que li permeti deixar el carrer. El Nasser vol tornar al seu país però no ho pot fer perquè li han robat el passaport. La Maria fa dos mesos que viu al carrer perquè l’han desnonat de casa seva. I l’Abdul lluita per trobar una habitació on poder descansar. Tots quatre dormen als carrers de Barcelona i formen part de les 322 persones que aquesta nit ens han explicat la seva situació, en el marc del cens de persones que dormen al carrer que impulsem des d’Arrels.