El teu navegador està desactualitzat. Té vulnerabilitats conegudes i pot no mostrar totes les característiques d'aquest i altres llocs web. Aprèn a actualitzar el navegador.

Actualitat


Sense llar estiu Arrels

Faci fred o calor, cal mirar més enllà dels plans d’emergència per a les persones sense llar

Aquests dies de molta calor es parla de la situació de les persones que dormen al carrer perquè dues persones han mort per les elevades temperatures. Lluny de ser una anècdota, els fets haurien de visibilitzar una realitat: viure al carrer és dur tot l’any i, per això, calen propostes que aportin estabilitat i que vagin més enllà de l’activació de plans d’urgència.

Arrels ha orientat un miler de persones sense llar

1.183 persones sense llar que no troben resposta a Barcelona

En els darrers 12 mesos, un total de 1.183 persones han vingut al centre obert d’Arrels preguntant si els podíem donar un cop de mà per dutxar-se, tenir un allotjament o canviar-se de roba. En alguns casos hem pogut donar resposta a les seves necessitats però a la majoria les hem assessorat sobre altres recursos de Barcelona. Són persones que no acaben de trobar suport en els serveis socials.

fred_Arrels

12 realitats del #CensSenseLlar vinculades a la situació de vulnerabilitat

Les persones que viuen al carrer en una situació més vulnerable utilitzen les urgències hospitalàries més que la resta. Les persones de nacionalitat espanyola perceben pitjor el seu estat de salut. Les persones amb una situació de vulnerabilitat més baixa són les que menys tenen targeta sanitària. Ens hem endinsat en les dades del #CensSenseLlar per saber més sobre les 315 persones que vam enquestar.

reescriulahistoria

Aquest estiu, aconsegueix el teu llibre en blanc i #ReescriuLaHistòria

'Sherlock Homeless', 'El señor de los cartones' i fins a una vintena d’històries de la literatura universal que podria haver protagonitzat una persona sense llar. Al taller d’Arrels, hem elaborat una col·lecció artesanal de llibres inèdits per desmuntar prejudicis. Aconsegueix el teu llibre en blanc i col·labora per reescriure la història i canviar la mirada vers les persones sense llar.

Enquadernacio_Arrels

“En cada llibre hi ha la il·lusió de tothom que hi ha col·laborat”

L’Elvira Postigo és voluntària al taller d’Arrels, on transmet els seus coneixements i la seva passió per l’enquadernació a més d’una desena de persones que viuen o han viscut al carrer. Habitualment elaboren llibretes, agendes i altres productes fets amb materials reciclats. Per Sant Jordi, van crear una col·lecció de llibres inèdits i artesanals per seguir desmuntant prejudicis i fer possible #ningúdormintalcarrer. L’hem entrevistat.