El teu navegador està desactualitzat. Té vulnerabilitats conegudes i pot no mostrar totes les característiques d'aquest i altres llocs web. Aprèn a actualitzar el navegador.

Passejant junts

Redescobreix Barcelona des de la mirada d’una persona que ha viscut al carrer

Quina és la realitat de les persones que viuen al carrer?
Quin és el seu dia a dia?

Passejant Junts et convida a conèixer de primera mà la realitat de les persones sense llar. Una persona que ha viscut al carrer et guiarà pels espais de Barcelona que han marcat la seva experiència de vida al ras: on dormia, on menjava, on es rentava… com sobrevivia.

Passejar al seu costat et permetrà conèixer de més a prop la problemàtica del sensellarisme i trencar amb els prejudicis i les barreres que ens distancien. Descobreix l’altra cara de Barcelona de la mà dels nostres veïns i veïnes.

 

Per on passegem?

Ruta blava, passeja amb el Pedro per l’Eixample

IMG_8043

El Pedro ha viscut molts anys al carrer. Des dels 8 anys que va fugir de casa ha viscut de forma intermitent en caixers, parcs, bancs, sota porxos i portals… com ell diu “la vida dóna moltes voltes: he viscut sense estar-me de res i també m’he trobat pitjor que una burilla.” Cada dia de matinada es rentava en una font i per tirar endavant aconseguia diners d’on podia: demanava al carrer, revenia objectes, recollia ferralla… Ara viu en un pis individual i col·labora amb Arrels fent encàrrecs, acompanyaments i tasques de sensibilització per difondre la causa #ningúdormintalcarrer.

 

Ruta lila, passeja amb el Francisco pel Raval i el Gòtic

_DSC0375

El Francisco ha viscut 3 anys al carrer. Després de 25 anys treballant en un restaurant del Gòtic amb l’edat de 50 anys va acabar al carrer. “La primera nit que vaig passar en un caixer no vaig poder dormir, em feia mal tot, no sabia com posar-me, al terra no descanses.” Cada matí ben d’hora deixava el caixer, se n’anava a l’estació de Sants a rentar-se, guardava les mantes entre els matolls i es passava el dia caminant per Barcelona. Actualment viu en un pis compartit d’Arrels, continua passejant per Barcelona amb l’alegria que el caracteritza i col·labora en diverses accions de sensibilització d’Arrels.

 

Ruta taronja, passeja amb el Juan Carlos pel Raval

JC

El Juan Carlos ha viscut 10 anys al carrer. Després de treballar durant 11 anys en una fàbrica fent dos torns de 8 hores cada dia, l’excés de feina i problemes familiars el van deixar a l’atur. Després de treballar esporàdicament com a ajudant de cuina en alguns restaurants va acabar al carrer.  “Al carrer intentava descansar en caixers, preferia estar sol i si coincidia amb gent conflictiva em buscava un altre lloc.” Actualment dóna un cop de mà al magatzem i al servei de manteniment i higiene d’Arrels, a més a més forma part del grup de teatre i de l’equip de futbol d’Arrels.

 

Ruta groga, passeja amb el Manuel per l’Eixample

IMG_7027

El Manuel va viure 4 mesos al carrer que, com diu ell, li van semblar un calvari. Al principi dormia a la intempèrie però de seguida va traslladar-se a un caixer perquè se sentia més segur. S’aixecava d’hora, recollia cigarretes que altres havien llençat per aprofitar-les i caminava una hora i mitja per arribar al menjador social. Actualment en Manuel viu en un pis i col·labora amb les accions de sensibilització d’Arrels per fer visible el crit #ningúdormintalcarrer.

 

Com puc passejar?

Les rutes estan obertes a:

  • Centres educatius i de lleure: apropa als estudiants l’experiència de les persones que viuen al carrer i fes-los conscients d’aquesta situació!
  • Família o grups d’amics: anima la família o els amics a conèixer de més a prop la realitat de les persones sense llar!
  • Empreses: implica els teus treballadors en una causa social, comparteix amb una persona que ha viscut al carrer la seva ruta per Barcelona: on dormia, on menjava, on es rentava…

La capacitat dels grups és de màxim 15 persones i l’activitat té un cost de 10€ per persona per a empreses i famílies o grups d’amics. Per a centres educatius i de lleure, l’activitat és gratuïta. Tots els beneficis aniran destinats a Arrels.
L’horari és a convenir de dimarts a divendres de 10h a 14h i dimecres de 16h a 18h, sempre subjecte a la disponibilitat dels guies.

Per acordar dia i hora per passejar poseu-vos en contacte amb comunicacio@arrelsfundacio.org!

Col•labora amb nosaltres i implica’t en la causa #ningúdormintalcarrer!