Volem fer un cens per saber més de les persones que dormen al carrer, ens ajudes?


A més dels recomptes que permeten saber quantes persones dormen al carrer en un municipi, existeix una altra eina que ajuda a recabar informació més detallada i que permet afinar polítiques i recursos. Es tracta del cens de persones que dormen al carrer. A Arrels organitzem un els dies 30 i 31 de maig i l’1 de juny. Necessitem voluntaris!

Per què fem un cens?

La idea del cens és sortir en petits grups de voluntaris a preguntar a les persones que dormen al ras per obtenir informació qualitativa sobre la seva situació com, per exemple, si té malalties i va al metge, si ha patit agressions, si es troba en situació administrativa irregular o no, si l’han molestat pel fet de dormir al carrer… Aquest tipus d’informació és important per després incidir políticament i transformar accions i recursos.

Com pots participar en el cens?

Per realitzar el cens que tenim previst per a finals de maig, necessitem ser més de 300 persones voluntàries disposades a participar durant una nit, sortint pels districtes de l’eixample i Ciutat Vella a visitar les persones que dormen al carrer per xerrar amb elles. També necessitem persones voluntàries durant tres matins, per ajudar-nos a bolcar la informació obtinguda. Us podeu apuntar!

Farem una formació prèvia?

Sí. Per participar en el cens cal fer una formació d’una tarda però obligatòria. Serà el 23, 24 i 25 de maig, al vespre.

El cens és el mateix que el recompte?

El cens que volem realitzar des d’Arrels tindrà lloc a Barcelona ciutat uns dies després d’un recompte de persones sense llar que organitza la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar i en el qual també hi participem. El recompte ajudarà a dimensionar la realitat i amb el cens pretenem obtenir més informació. Podeu saber més mirant aquest vídeo!

Aquest és el primer cop que es fa un cens de persones que dormen al carrer?

A Barcelona serà la primera vegada però es tracta d’una manera de fer que des de fa anys es porta a terme als Estats Units. El cens que farem a Barcelona s’emmarca en una iniciativa pilot que es porta a terme en tres ciutats europees més: Brno, Londres i València.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *