Fins el 18 de desembre, us convidem a passar pel centre cívic Pati Llimona i descobrir El laberint de les nostres vides, una exposició vivencial que us vol endinsar en les causes que fan que una persona acabi vivint al carrer i en els esforços per sortir-se’n.

Quan preguntes a una persona que ha viscut al carrer com és que va arribar a aquesta situació la resposta sol ser sempre la mateixa: No ho sé. Una persona acaba dormint al carrer després d’un camí molt llarg i en el qual es van succeint els motius: una separació o la mort sobtada d’algú estimat, quedar-se sense feina, l’augment del lloguer, una resposta no adequada per part de l’administració… I així comença el laberint.

El laberint de les nostres vides pretén precisament això: mostrar des de la mirada de persones que han viscut al carrer com s’arriba a aquesta situació, que hi ha carrerons que sembla que no tenen sortida però que hi ha alternatives. L’exposició està formada per 40 fotografies i s’emmarca en el 30è aniversari d’Arrels per seguir sensibilitzant i donar a conèixer la nostra tasca.

Què hi trobareu entre les imatges? Persones que tenen una llar i que ens la mostren, moments lúdics i per ocupar el temps lliure de manera útil, bosses a la consigna i sabates per cuidar els peus cansats del carrer, somriures i mirades que interpel·len sobre les vides de tothom.

30 anys dient #ningúdormintalcarrer

A Barcelona, cada nit dormen al carrer 1.026 persones i altres 2.006 ho fan als recursos públics i privats de la ciutat. La missió d’Arrels és atendre les persones sense llar que pateixen una situació més cronificada i vulnerable, així com sensibilitzar i denunciar per transformar la situació.

Des de la creació d’Arrels ara fa 30 anys, hem atès més d’11.000 persones sense llar i hem anat evolucionat. En el seu moment, per exemple, vàrem obrir El Refugi per donar aixopluc a vàries persones i avui dia oferim allotjament estable gestionant 75 pisos, la llar Pere Barnés i el Pis Zero, entre d’altres.

També hem anat ampliant l’equip de carrer i els serveis que ofereix el centre obert, per on van passar més de 1.500 persones l’any passat; hem seguit fomentant l’ocupació del temps útil amb el taller d’Arrels i hem volgut saber més sobre la realitat del sensellarisme a Barcelona, participant a recomptes nocturns i promovent censos que aporten informació útil.

L’objectiu és el mateix que fa 30 anys: seguir avançant per fer possible #ningúdormintalcarrer. Les portes del laberint són un pas més per aconseguir-ho.

El laberint de les nostres vides

  • Fotografies de Juan Lemus, d’Arrels Fundació
  • On? Al centre Cívic Pati Llimona (c/Regomir 3, Barcelona)
  • Quan? Del 30 de novembre i fins el 18 de desembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.