Sala de premsa

Quantes persones dormen al carrer?

En general, no tenim dades exactes ni actualitzades que permetin dimensionar la problemàtica.

  • A Barcelona sí sabem quantes persones dormen al ras perquè de manera habitual es realitzen recomptes. A l’últim, realitzat per Arrels Fundació el 13 de desembre de 2023, es van comptabilitzar 1.384 persones. Més informació.
  • A Catalunya no tenim una dada actualitzada. Les últimes xifres són de l’any 2017 i sorgeixen de l’Estratègia integral per a l’abordatge del sensellarisme a Catalunya, que parla de 5.777 persones vivint al carrer o en albergs. Aquestes xifres tenen en compte només les persones que són conegudes pels serveis socials. Tampoc es fan recomptes a tots els municipis. Segons les estimacions de les entitats socials i el món acadèmic promotores de la llei de mesures transitòries i urgents per fer front i eradicar el sensellarisme a Catalunya, en actualitat hi hauria fins a 18.000 persones vivint al ras o en centres residencials i albergs per a persones sense llar Més informació.
  • A l’Estat espanyol les dades que hi ha les dona l’Institut Nacional d’Estadística cada dos anys però només comptabilitzen les persones que fan ús dels recursos d’allotjament i de menjador i deixen fora altres persones que dormen al carrer i no utilitzen aquests recursos. Més informació.
  • A la Unió Europea no hi ha criteris comuns entre els diferents països per comptabilitzar quantes persones dormen al carrer i no tenen una llar ni tampoc hi ha una xifra total. Més informació.

Visita els apartats del nostre web per saber més sobre la problemàtica del sensellarisme i conèixer millor la situació de les persones que viuen al carrer a Barcelona.

 

Què fem des d’Arrels?

Des de 1987, atenem i orientem les persones sense llar que viuen als carrers de Barcelona. Durant l’any 2023 hem atès 3.290 persones, 1.453 de les quals per primera vegada.