Més de 4.000 infants i joves s’apropen cada any a Arrels per conèixer la problemàtica del sensellarisme i trencar prejudicis, de la mà de persones voluntàries i persones que han viscut al carrer.
La nostra proposta educativa segueix la metodologia d’aprenentatge i servei amb una mirada transformadora on, després d’un treball previ de reflexió i una trobada amb Arrels, aprofitem el potencial de l’experiència viscuda perquè infants i joves puguin implicar-se per millorar l’entorn a través d’una sèrie de propostes trimestrals.
Si sou un centre educatiu, un esplai o un col·lectiu organitzat d’infants i joves, us expliquem com implicar-vos!
En aquest dossier trobareu informació per introduir-vos en la problemàtica del sensellarisme, entendre les causes i resoldre dubtes.
Aquesta fase és imprescindible perquè pugueu oferir un acompanyament de qualitat a infants i joves durant el projecte.
Us proposem un conjunt d’activitats perquè introduïu la temàtica amb el grup d’infants i joves.
Estan pensades perquè pugueu convidar-los a la reflexió i fer sorgir dubtes i inquietuds que resoldrem el dia de la trobada amb Arrels.
Idiomes: català / castellà.
Durada: 1,5 hores.
Preu: donatiu lliure.
Sortirem a passejar per Ciutat Vella de la mà d’una persona que ha viscut al carrer i amb l’acompanyament d’un/a voluntari/a d’Arrels. L’objectiu és apropar-nos a la seva història, trencar prejudicis i aprofundir en la problemàtica.
Idiomes: català / castellà.
Durada: entre 1,5 i 2 hores.
Participants: entre 8 i 15 persones.
Preu: donatiu lliure.
Si sou estudiants estrangers, passegeu per Ciutat Vella de la mà del Hans, que ha viscut dos anys al carrer, i descobriu els espais que han marcat la seva experiència i iniciatives que fan possible #ningúdormintalcarrer. Veure vídeo.
Idiomes: anglès i alemany.
Durada: 2 hores.
Preu: donatiu lliure.
‘Viuen al carrer perquè volen?’ és una exposició fotogràfica que us podem cedir temporalment per sensibilitzar la vostra comunitat educativa i fer visibles les persones sense llar.
Us proposem participar d’una intervenció artística que visibilitzarà les persones sense llar que ens han deixat i que vivien al vostre barri.
Què passa quan mor una persona que viu o ha viscut al carrer? Des d’Arrels us oferirem una immersió en la problemàtica, així com tot el material i instruccions necessàries.
Organitzeu una acció solidària (jornada de sensibilització, recollida de mantes i productes higiènics, paradeta de venda d’articles artesanals, etc.) i oferiu la recaptació a Arrels perquè puguem continuar acompanyant.
Des d’Arrels us oferim tot el material i l’acompanyament que necessiteu. Qualsevol idea és benvinguda!
Al desembre, obrirem les portes del taller d’Arrels per crear activitats artístiques adreçades a les famílies. Podreu elaborar les vostres pròpies creacions artesanals, de la mà de persones que viuen o han viscut al carrer.
Bancs individuals, boles de formigó, barrots… El proper 8 de febrer, us convidem a fotografiar les barrerres que trobeu al vostre barri i a visibilitzar-les en aquest mapa col·laboratiu.
Què és l’arquitectura hostil? Des d’Arrels us oferirem una immersió i totes les instruccions necessàries.
Participeu al concurs Reescriu la Història, que us convida a escriure relats protagonitzats per persones sense llar. També us proposem elaborar un mural artístic ple de roses amb desitjos per fer possible #ningúdormintalcarrer.
Més endavant, compartirem les bases del concurs i les instruccions per elaborar les vostres roses.
Cada mes fem una trobada virtual d’estudiants que esteu fent treballs i persones interessades per respondre preguntes i dubtes sobre la problemàtica del sensellarisme i la tasca d’Arrels.
Quan? L’últim dijous de cada mes, a les 17.30h.
Format: online, a través de Zoom.