Enllaç a la bio

Col·labora

Vine a enquestar #PersonesQueCompten

El 13, 14 i 15 de juny volem enquestar les persones que viuen al carrer a Barcelona per saber quina situació tenen i què necessiten. Ho farem durant el dia en diferents espais de la ciutat i necessitem ser moltes persones voluntàries.


Fes un donatiu

Necessitem suport ciutadà per seguir atenent més persones, perquè creiem que tothom hauria de tenir una llar. Comptem amb tu!


La nostra botiga

A la botiga d’Arrels hi trobaràs artesania elaborada al nostre taller ocupacional, llibres que sensibilitzen sobre la problemàtica, samarretes il·lustrades per artistes compromesos i altres productes que criden #ningúdormintalcarrer.

  • Vine a veure’ns al c/ Ample 3 de Barcelona.
  • Visita la nostra botiga digital.


Fes voluntariat a Arrels

T’expliquem les oportunitats de voluntariat que tenim actualment. Contacta’ns a vullfervoluntariat@arrelsfundacio.org explicant qui ets, què t’agradaria fer i quina és la teva disponibilitat.


Orienta les persones que viuen al carrer

On menjar? On dutxar-se? On descansar? On denunciar una agressió? Compartim la guia Sobreviure al carrer a Barcelona, amb un centenar de recursos d’accés directe adreçats a persones que viuen al carrer, per cobrir necessitats bàsiques.


Treballa amb nosaltres

Vols treballar o fer pràctiques a Arrels?

Informa't

Jornada 'El trauma i l'atenció a les persones sense llar'

Moltes persones han viscut situacions vitals que els han generat traumes al llarg de la seva vida, però en el cas de les persones sense llar aquesta realitat es dona amb més intensitat. En vam parlar a la jornada del passat 21 de març.


Informe 'Viure al carrer a Barcelona'

Gairebé el 70% de les persones que viuen al carrer a Barcelona no tenen esperança de viure pròximament en un allotjament i quatre de cada deu no tenen ningú amb qui comptar. Només el 46% diuen haver estat ateses per serveis socials o per una entitat social i el 19% explica que l’últim lloc on ha dormit és un recurs institucionalitzat.


1.177 persones sense llar orientades

Fins a 1.177 persones sense llar han vingut a Arrels el 2022 demanant assessorament. També hem assessorat 1.031 persones afectades, veïns i veïnes i institucions que ens han trucat preocupades per les persones que viuen al ras.


Més de 3.000 persones ateses

Des d’Arrels hem atès més de 3.000 persones sense llar durant el 2022, un 22% més que durant l’any anterior.


Obrim un nou equipament

Arrels posa en marxa les Llars Teresa Villagrasa al Poblenou, un nou equipament que allotjarà persones que viuen al carrer i que, malgrat haver passat per altres recursos, no han trobat allò que necessitaven. Acull en un mateix edifici deu llars individuals i, a mig termini, obrirà un Pis Zero amb deu places.


Vídeo: 'Les veus d'Arrels'

Des de 1987, hem acompanyat més de 17.000 persones sense llar. L’Anna Maria, l’Alfredo, el Camilo, el Beniam i el Giorgio són algunes de les persones que posen nom a aquesta xifra, que han viscut al carrer i que, des de la seva experiència, han volgut explicar què fem a Arrels.


Ningú sense record

Haver de viure al carrer significa estar exposat a riscos durant tot l’any i vulnera molts drets, entre ells el dret a la salut, a la vida i al record. Per visibilitzar aquesta realitat, cada any recordem les persones sense llar que ens han deixat en un acte públic al carrer.

Ara també les volem recordar en aquest mosaic web.


#Visibles, art urbà per trencar prejudicis

#Visibles és un projecte d’art urbà que vol trencar amb la invisibilitat de les persones sense llar a través de grans murals instal·lats en diferents façanes de Barcelona.


Censos i recomptes a Catalunya

A Catalunya no sabem quantes persones viuen al carrer ni en quina situació es troben. Els recomptes i censos són eines útils per aprofundir en la problemàtica i cal que s’organitzin a tots els municipis.