Enllaç a la bio

Notícies destacades

El 13 de desembre, participa al recompte!

La nit del 13 de desembre et necessitem per comptar les persones que viuen al carrer a Barcelona.

Necessitem ser 500 persones voluntàries. Apunta-t’hi!


Comptar amb algú et pot canviar la vida

A Barcelona, 4 de cada deu persones que viuen al carrer no tenen ningú amb qui comptar. Et proposem aturar la mirada i apropar-te a les persones sense llar que tens al voltant.

A la campanya #AlgúAmbQuiComptar, compartim la història del Manuel, el Sebastien, l’Alfredo i de molts veïns i veïnes que els donen un cop de mà.

❤️ Gràcies per ser #AlgúAmbQuiComptar!


Enquesta a la ciutadania

A la població de Catalunya li preocupa la situació de les persones sense llar?  El 84% considera el sensellarisme un problema greu que és prioritari resoldre; tanmateix, aquesta preocupació no es tradueix necessàriament en implicació. I hem detectat algunes barreres: 4 de cada 10 persones no saluden mai persones que viuen al carrer i se senten molestes si els demanen ajuda o diners.


7 idees per organitzar una acció solidària

Sabies que fa 36 anys que va néixer Arrels? Gràcies a persones com tu, en aquest temps, hem acompanyat més de 18.500 persones.

Avui, et volem demanar un cop de mà per captar fons a favor d’Arrels i que més persones tinguin accés a un habitatge digne. 

Et proposem 7 idees per organitzar una acció solidària!


450 plaques per fer possible #ningúsenserecord

Aquesta tardor, hem recorregut Barcelona per col·locar més de 450 plaques de record a les persones sense llar que ens han deixat els últims 8 anys. 

Col·labora

Fes un donatiu

Necessitem suport ciutadà per seguir atenent més persones, perquè creiem que tothom hauria de tenir una llar. Comptem amb tu!


La nostra botiga

A la botiga d’Arrels hi trobaràs productes nadalencs, artesania elaborada al nostre taller ocupacional, llibres que sensibilitzen sobre la problemàtica, samarretes il·lustrades per artistes compromesos i altres productes útils que criden #ningúdormintalcarrer.

  • Visita la nostra botiga digital.
  • Vine a veure’ns al c/ Ample 3 de Barcelona. Obrim de dilluns a divendres de 10h a 14h i de 15h a 18h.


Fes voluntariat a Arrels

T’expliquem les oportunitats de voluntariat que tenim per a aquest curs. Contacta’ns a vullfervoluntariat@arrelsfundacio.org explicant qui ets, què t’agradaria fer i quina és la teva disponibilitat.

També pots organitzar un àpat solidari amb la teva família o amistats per fer possible #tothomacobert!


Orienta les persones que viuen al carrer

On menjar? On dutxar-se? On descansar? On denunciar una agressió? Compartim la guia Sobreviure al carrer a Barcelona, amb un centenar de recursos d’accés directe adreçats a persones que viuen al carrer, per cobrir necessitats bàsiques.


Treballa amb nosaltres

Vols treballar o fer pràctiques a Arrels?


Si ets un centre educatiu

Consulta el nostre projecte de sensibilització a infants i joves.

  • Oferim xerrades i rutes de sensibilització per a joves de Secundària i estudis superiors.
  • Oferim una activitat al voltant del conte ‘Una història diferent’ per a infants de Primària.
  • Et proposem diverses fórmules per col·laborar amb les persones sense llar.

Més informació.


Si ets una empresa

Implica el teu equip en el repte #ningúdormintalcarrer, sensibilitzeu-vos amb la problemàtica de les persones sense llar i contribuïu a crear una societat millor.

Més informació.

Informa't

Ningú sense record

Haver de viure al carrer significa estar exposat a riscos durant tot l’any i vulnera molts drets, entre ells el dret a la salut, a la vida i al record. Per visibilitzar aquesta realitat, cada any recordem les persones sense llar que ens han deixat en un acte públic al carrer.

Ara també les volem recordar en aquest mosaic web.


Què hem fet durant el 2022?

Des d’Arrels hem atès més de 3.000 persones sense llar durant el 2022, un 22% més que durant l’any anterior.


Informe 'Viure al carrer a Barcelona'

Gairebé el 70% de les persones que viuen al carrer a Barcelona no tenen esperança de viure pròximament en un allotjament i quatre de cada deu no tenen ningú amb qui comptar. Només el 46% diuen haver estat ateses per serveis socials o per una entitat social i el 19% explica que l’últim lloc on ha dormit és un recurs institucionalitzat.


Vídeo: 'Les veus d'Arrels'

Des de 1987, hem acompanyat més de 17.000 persones sense llar. L’Anna Maria, l’Alfredo, el Camilo, el Beniam i el Giorgio són algunes de les persones que posen nom a aquesta xifra, que han viscut al carrer i que, des de la seva experiència, han volgut explicar què fem a Arrels.


#Visibles, art urbà per trencar prejudicis

#Visibles és un projecte d’art urbà que vol trencar amb la invisibilitat de les persones sense llar a través de grans murals instal·lats en diferents façanes de Barcelona.


Censos i recomptes a Catalunya

A Catalunya no sabem quantes persones viuen al carrer ni en quina situació es troben. Els recomptes i censos són eines útils per aprofundir en la problemàtica i cal que s’organitzin a tots els municipis.