Enllaç a la bio

350 històries que compten i que criden #ningúdormintalcarrer

Unes 350 persones que viuen al carrer a Barcelona ens han explicat la seva situació la nit del 15 de juny, en el marc de l’enquesta a #PersonesQueCompten. Ho hem fet gràcies a la implicació de més de 500 persones voluntàries.


Informe 'Viure al carrer a Barcelona'

La meitat de les persones que viuen al carrer a Barcelona fa més de dos anys que estan en aquesta situació, segons 289 entrevistes realitzades l’any 2021.


Ruta #Visibles

#Visibles és un projecte d’art urbà que vol trencar amb la invisibilitat de les persones sense llar a través de grans murals instal·lats en diferents façanes de Barcelona.

  • Durant la ruta, passejarem per Ciutat Vella i descobrirem històries de la mà de voluntaris/àries d’Arrels i de persones que han viscut al carrer. Inscriu-te a la ruta!
  • Mira els vídeos dels protagonistes de #Visibles.

Col·labora

La nostra botiga

A la botiga d’Arrels, hi trobaràs samarretes il·lustrades per artistes compromesos, artesania elaborada al taller d’Arrels, llibres que sensibilitzen sobre la problemàtica i altres productes que criden #ningúdormintalcarrer.

  • Vine a veure’ns a la nostra botiga del c/ Ample 3 de Barcelona.
  • Visita la nostra botiga digital.

 

Fes un donatiu!


Fes voluntariat a Arrels

T’expliquem les oportunitats de voluntariat que tenim actualment. Si tens ganes de col·laborar, contacta’ns a vullfervoluntariat@arrelsfundacio.org explicant qui ets, què t’agradaria fer i quina és la teva disponibilitat.


Orienta les persones que viuen al carrer

On menjar? On dutxar-se? On descansar? On denunciar una agressió? Compartim la guia Sobreviure al carrer a Barcelona, amb un centenar de recursos d’accés directe adreçats a persones que viuen al carrer, per cobrir necessitats bàsiques.


Treballa amb nosaltres

Vols treballar o fer pràctiques a Arrels? Consulta totes les ofertes vigents a la secció “Treballa amb nosaltres”.

Informa't

Vols saber més sobre el #PisZero?

El Pis Zero és un allotjament nocturn que va néixer fa cinc anys per donar resposta sobretot a persones que viuen des de fa temps al carrer i que no tenen cabuda en altres recursos.

Hem entrevistat el Javier Martín, educador que treballa al Pis Zero des dels seus inicis, per conèixer el projecte en profunditat.


Ningú sense record

Haver de viure al carrer significa estar exposat a riscos durant tot l’any i vulnera molts drets, entre ells el dret a la salut, a la vida i al record. Per visibilitzar aquesta realitat, cada any recordem les persones sense llar que ens han deixat en un acte públic al carrer.

Ara també les volem recordar en aquest mosaic web.


Què hem fet el 2021?

Durant el 2021 hem atès 2.129 persones. Hem ampliat l’equip de carrer i hem començat a visitar les persones que viuen al ras a tots els districtes de la ciutat; al llarg de l’any, hem visitat al ras 865 persones, un 27% més que l’any anterior. També hem garantit un allotjament estable a 249 persones.


1.064 persones dormen als carrers de Barcelona: primers resultats de l'enquesta

La nit del 10 de juny de 2021 vam sortir a enquestar les persones que viuen al carrer i 289 d’elles ens van explicar la seva situació. Els primers resultats són preocupants: augmenta el nombre de persones que diuen haver patit una agressió i la mitjana del temps de vida al carrer arriba als 4 anys i 8 mesos. Durant la nit, vam detectar 1.064 persones dormint al ras, una xifra que considerem de mínims i que podria superar les 1.100 persones. Més informació.


Censos i recomptes a Catalunya

A Catalunya no sabem quantes persones viuen al carrer ni en quina situació es troben. Els recomptes i censos són eines útils per aprofundir en la problemàtica i cal que s’organitzin a tots els municipis.