Els @Placido_Mo demanen a la RAE incloure la paraula aporofòbia, us sumeu?


Al compte de twitter @Placido_Mo, persones que han viscut al carrer expliquen cada setmana les seves impressions i experiències. Fa uns dies van demanar a la Reial Acadèmica Espanyola incloure al diccionari la paraula aporofòbia. Volem que la seva demanda rebi més suport, per això us convidem a twittejar dilluns vinent!

La proposta és fer arribar a la Reial Acadèmia Espanyola un missatge ben clar: l’aporofòbia és una paraula que descriu perfectament una situació de vulnerabilitat social i hauria de figurar al diccionari per fer-la visible. Com ho volem fer?

  • A través de twitter, el proper dilluns 24 de juliol, enviant missatges al compte @RAEInforma amb l’etiqueta #AporofobiaRAE. Us proposem enviar els tuits entre les 16h i les 18h, hores en què també es reuneixen els @Placido_Mo.
  • A través de la pàgina web de la RAE, omplint aquest formulari i demanant que s’estudiï la possibilitat d’incloure la paraula aporofòbia al diccionari.

L’aporofòbia és el rebuig cap a les persones que pateixen pobresa però, de moment, el concepte no s’inclou al Codi Penal ni al diccionari. La paraula la va encunyar fa vint anys la filòsofa Adela Cortina.

Al cens de persones que dormen al carrer impulsat per Arrels a principis de juny a Barcelona, el 31,6% de les persones entrevistades diuen que han estat víctimes d’agressions verbals i/o físiques.

En aquest context, el Senat ha instat el Govern espanyol a tenir en compte l’aporofòbia com a agreujant en els delictes d’odi i, aquests dies, els integrants de @Placido_Mo han demanat a la RAE que inclogui la paraula al diccionari.
Aquesta és la petició que van formular des de @Placido_Mo i els seus motius per fer-la:
Placido_Mo aporofobia Rae

Aporofobia_EsUtil

 

I aquí podeu veure la resposta de la RAE:

PeticioConsultasRae

Més informació:

Si vols sumar-te a l’acció, et proposem alguns tuits.
Què fer quan vius al carrer i pateixes un delicte. Les agressions per aporofòbia es poden denunciar a la Fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació de Barcelona:

  • Presentant queixes i preocupacions sobre delictes d’odi i discriminació al correu electrònic mossos.delictes.odi@gencat.cat
  • Trucant al telèfon de la fiscalia provincial de Barcelona: 935548648
  • També es pot denunciar a qualsevol comissaria de policia, el telèfon 112, els jutjats de guàrdia i el web www.fiscal.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.