A Arrels necessitem un gran grup de voluntaris durant la nit del 26 al 27 de maig per fer un recompte del nombre total de persones que dormen al ras a Barcelona. Això permetrà conèixer l’estat actual d’aquesta realitat i traçar noves mesures per fer-hi front. Apunta-t’hi!

A dia d’avui, no se sap quantes persones en situació de pobresa extrema hi ha a Catalunya, i encara menys el nombre de persones que dormen al carrer. Per resoldre un problema cal quantificar-lo primer, coneixent la xifra i la seva evolució. En el cas de les persones sense llar, és l’única pobresa que es pot quantificar amb un mínim marge d’error.

A Barcelona s’han organitzat dos recomptes a nivell de ciutat per saber quanta gent hi dorm al ras: l’últim va ser l’any 2011 i l’anterior, el 2008. Des d’Arrels, creiem que és necessari tornar a conèixer el nombre exacte de persones que dormen als carrers de Barcelona per adaptar l’acció i les polítiques socials a l’evolució d’aquesta realitat, i començar a fer-ho de manera anual. En aquest context s’emmarca el recompte que organitzarem la nit del 26 de maig.

Què cal saber sobre el recompte?

  • Serà de 23h a 2h de la nit del 26 al 27 de maig
  • Cal que ens diguis on vius per poder assignar-te, si és possible, una zona propera a casa teva
  • Es durà a terme en petits grups i en les zones assignades prèviament
  • Pots proposar d’anar-hi amb amics o familiars
  • Un cop inscrit/a t’enviarem instruccions més concretes

En altres ciutats de l’Estat com Bilbao, Madrid, Sevilla i Saragossa també es realitzen recomptes d’aquest tipus de manera habitual, així com en poblacions de la resta del món com Seattle, Montreal i Dublin.

Inscriu-t’hi!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.