Donació o cessió en vida

A banda dels llegats i testaments solidaris, una altra opció de col·laboració és fer una donació o cessió en vida, que permet ser testimoni de l’ús que s’està fent d’allò que s’ha donat.

Aquesta modalitat de col·laboració aporta satisfacció i tranquil·litat: la persona pot ser testimoni de l’ús que s’està fent del que era el seu bé. Quan una persona vol col·laborar en vida pot fer una donació de diners o d’immobles, o també pot cedir a Arrels l’ús d’un immoble, fet que no implica la transmissió de titularitat, sinó que continua sent del seu propietari, però és l’entitat qui en fa ús. És el cas, per exemple, d’algunes persones que cedeixen pisos perquè que hi visquin persones sense llar, però sense deixar d’ostentar la titularitat de la propietat.

Un exemple de donació en vida és la que va fer l’Albert, l’antic propietari d’un edifici de l’Hospitalet de nou pisos. Fa uns anys, va decidir donar-lo a Arrels. “Ho vaig fer per intentar rebaixar una miqueta aquesta vergonya que tenim, que hi hagi gent que no té sostre”, explicava fa uns mesos en un reportatge de TV3.

A més, aquest gest va permetre a l’Albert conèixer el Juan, una de les persones que vivien llavors en aquells pisos i que acompanyem des d’Arrels des de fa molts anys. La trobada va ser un moment significatiu per a l’Albert. El fet d’haver donat l’edifici en vida li ha permès veure per què es fa servir el seu antic immoble, quines persones s’hi allotgen i com es troben; en definitiva, com d’útil ha sigut el seu gest.

 

Lloguer social

Un altre exemple d’aquest tipus de col·laboracions solidàries és el nostre taller ocupacional, La troballa. En aquest espai treballem habilitats com la utilització del temps, la recuperació de les rutines, de la capacitat de socialitzar o de fer vincle de les persones que atenem. Al mateix local del taller funciona la nostra botiga, on exposem i venem els productes que fan les persones que participen al taller.

Res de tot això seria possible sense la col·laboració del propietari del local, que el va comprar i ens el lloga a un preu pactat. La troballa és un projecte pel qual ja han passat més de 400 persones, i que acull unes quarantena persones que acompanyem cada setmana.

 

Més informació

Si necessites més informació o tens qualsevol dubte, contacta’ns.

Des d’Arrels et podem oferir suport jurídic i ajudar-te amb les gestions.