Des d’Arrels, volem aprofitar el context de les eleccions autonòmiques perquè persones sense llar puguin adreçar-se directament als candidats i candidates al Govern de la Generalitat. El dimecres 8 de maig, periodistes reconeguts i personalitats del món de la cultura i altres àmbits cediran els seus comptes a la xarxa social X perquè persones que han viscut al carrer expressin les seves propostes i les facin arribar als partits polítics.

Què tenen a dir les persones que viuen o han viscut al carrer i coneixem de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya? Quines són les seves propostes en relació a l’accés a l’habitatge? Se les consulta sobre aquest tema o sobre qualsevol altre dels que afecten la situació de la població que viu a Catalunya? Per visibilitzar-ho, el pròxim 8 de maig organitzem el #VotInvisible2024, una acció en la qual una sèrie de personalitats i periodistes conegudes cediran els seus comptes de la xarxa X a persones que acompanyem des d’Arrels.

Aquesta no és la primera vegada que organitzem un esdeveniment com aquest en el context d’eleccions, ja vam fer aquesta acció els anys 2016 i 2019, en el marc d’unes eleccions estatals i unes altres municipals a Barcelona. La unió de tuitaires i de persones que han viscut al carrer ha estat, les dues vegades, molt enriquidora; ha servit per apoderar persones que fa temps que viuen al carrer i que volien fer sentir la seva veu, i per sensibilitzar la comunitat de l’ara anomenada xarxa X amb la causa #ningúdormintalcarrer.

Què farem?

El dimecres 8 de maig, a les 17h, reunirem persones que han viscut o viuen al carrer amb persones usuàries i activistes de la xarxa X perquè, mitjançant els seus perfils, interpel·lin directament i facin arribar els missatges de les persones sense llar que coneixem als candidats que es presenten a les eleccions autonòmiques del 12 de maig. L’acció s’articularà amb l’etiqueta #VotInvisible2024 i servirà per sensibilitzar i informar sobre la problemàtica del sensellarisme en primera persona.

Com ho farem?

La idea és unir usuaris habituals de la xarxa X i persones que viuen o han viscut al carrer per formar parelles. La persona usuària de la xarxa X cedirà el seu compte per dues hores a la persona que atenem des d’Arrels.  A través d’aquests perfils, les persones sense llar difondran propostes, demandes i formularan preguntes als candidats que es presenten a les eleccions.

Què volem aconseguir?

L’objectiu de l’acció és doble: per una banda, fer arribar als líders polítics els missatges de les persones que viuen o han viscut al carrer i, encara més important, apoderar les persones sense llar, convidant-les a opinar, participar i a prendre part activa en la construcció de discurs sobre d’aquesta i altres problemàtiques.

Com podeu participar?

Ens ajudeu a amplificar el missatge i sensibilitzar els candidats i candidates polítics? El dimecres 8 de maig, seguiu l’acció #VotInvisible2024, escampeu els missatges que faran persones amb experiència de vida al carrer i aporteu les vostres idees i comentaris.

Què proposem des d’Arrels?

Per fer possible #ningúdormintalcarrer a Catalunya cal la implicació del Govern de la Generalitat per fer de paraigües per acompanyar, formar i dotar de recursos necessaris els municipis. En aquest sentit, cal:

  • Dotar el Marc d’Acció per a l’Abordatge del Sensellarisme de finançament estable.
  • Crear una oficina única que reguli el desplegament del model Housing First.
  • Saber quantes persones hi ha en situació de sense llar a Catalunya.
  • Millorar l’atenció sanitària a les persones sense llar.
  • Aprovar una llei per abordar el sensellarisme i que garanteixi drets.

Si vols saber més sobre les nostres propostes polítiques, entra en aquest enllaç.

I què diuen els programes electorals sobre sensellarisme?

Des d’Arrels, hem analitzat els programes electorals de les formacions que es presenten a les eleccions el pròxim 12 de maig i que actualment tenen representació parlamentària.

Valorem positivament que cada vegada més partits aposten per una política integral per combatre i prevenir el sensellarisme al territori català, i amb una visió comuna. Ens preocupa, en canvi, que la visió vers el sensellarisme sigui encara de caràcter més local que no pas autonòmic i que el sensellarisme no es tingui en compte en polítiques més transversals, com les que afecten l’habitatge o la salut, entre d’altres.

Més informació:

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.