Busquem 600 persones voluntàries per al cens de persones que dormen al carrer


La nit del 5 al 6 de juny, tornem a sortir pels carrers de Barcelona per enquestar les persones que dormen al carrer. Ho volem fer en una sola nit i per a això necessitem el suport de 600 persones voluntàries. Els resultats els podrem comparar amb les dades recollides els darrers dos anys i ens permetran definir propostes polítiques detallades.

Saber quantes persones dormen al carrer i conèixer què necessiten i quin grau de vulnerabilitat pateixen és primordial per definir polítiques i recursos eficaços. A Barcelona, el 16 de maig es dimensionarà amb el recompte de persones que dormen al carrer organitzat per la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar. El segon pas, entrevistar les persones per conèixer la seva situació, serà el 5 de juny amb el cens de persones sense llar que impulsem des d’Arrels.

Necessitem 600 persones voluntàries, omple el formulari i apunta’t al cens!

Què farem?

Amb el cens de persones sense llar volem saber en quina situació es troben les persones que dormen al carrer a Barcelona i quin grau de vulnerabilitat pateixen. La nit del 5 al 6 de juny sortirem pels carrers de la ciutat per enquestar les persones que dormen al ras. Serà entre les 23h i les 05h i necessitem ser moltes persones voluntàries per arribar a tots els racons de la ciutat. Aquí et pots apuntar!

Què preguntarem a les persones?

L’objectiu del cens de persones sense llar és obtenir informació qualitativa sobre la situació d’aquestes persones i des del seu punt de vista. Preguntarem quina és la seva realitat, el temps que fa que una persona viu al carrer, si reben suport de serveis socials o serveis similars, si poden anar al metge o si han estat víctimes d’agressions, entre d’altres. Amb totes les respostes podrem saber el grau de vulnerabilitat.

Quin paper tenen les persones voluntàries?

El cens no es podria fer sense la col·laboració de les persones voluntàries. Necessitem ser 600 persones per poder abastar totes les zones de la ciutat. La idea és sortir en grups de tres persones que desenvoluparan papers diferents i complementaris, com conduir la conversa amb les persones que dormen al ras i prendre nota de les respostes. Necessitem voluntaris i voluntàries que parlin català, castellà, anglès, romanès, àrab, italià o polonès.

Per què tornem a fer un cens?

A Arrels organitzem el cens de persones que dormen al carrer des de l’any 2016; els resultats han permès confirmar algunes dades que, en aquesta nova edició, renovarem. Les xifres dels darrers dos anys mostren, per exemple, que tres de cada quatre persones pateixen una situació bastant o molt vulnerable, que una de cada quatre persones pateix malalties cròniques i que un terç de les persones que vam entrevistar ha estat víctima d’agressions físiques o verbals en algun moment.

I després d’aquest cens, què?

La informació que resulti del cens de persones que dormen al carrer és bàsica perquè parteix de les pròpies persones que dormen al ras. Hauria de permetre millorar els recursos i les polítiques que ja existeixen per lluitar contra el sensellarisme, així com detectar noves necessitats i engegar noves alternatives. A nivell intern, a Arrels també ens serveix per millorar l’atenció a les persones sense llar que ja coneixem i detectar i conèixer noves persones que viuen al carrer.

 

Més informació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.