La nit del 13 de desembre, vine a comptar les persones que viuen al carrer a Barcelona


El dimecres 13 de desembre organitzem un nou recompte per saber quantes persones viuen al carrer a Barcelona. L’acció servirà per dimensionar la problemàtica i conèixer quines polítiques i recursos calen, però també per acostar bona part de la ciutadania als veïns i veïnes que viuen al carrer als seus barris. Necessitem ser 500 persones voluntàries, t’hi sumes?

Què farem?

El dimecres 13 de desembre, caminarem pels carrers de Barcelona per detectar i comptabilitzar les persones que dormen al ras. Serà durant la nit i tindrem dues franges horàries diferents:

 • als barris més allunyats del centre ho farem entre les 22:00 h i les 00:00 h
 • i als barris més cèntrics serà entre les 00:00 h i les 2:00 h.

Volem saber quantes persones viuen al carrer a Barcelona i, per això, organitzem un recompte que ens permetrà tenir la fotografia d’una nit concreta a la ciutat. Aquest tipus d’informació és important per incidir políticament i concretar polítiques i recursos adreçats a les persones sense llar.

 

Com pots participar-hi?

Per participar-hi no cal tenir experiència prèvia, només:

 • Ser major de 18 anys.
 • Tenir disponibilitat dues hores la nit del 13 de desembre, entre les deu de la nit i les dues de la matinada, segons el barri.
 • Tenir capacitat física per fer el recorregut a peu i portar calçat còmode.
 • Tenir un dispositiu mòbil amb connexió a internet i la bateria carregada.

Actualment, el formulari d’inscripció està tancat.

 

Farem una formació prèvia?

Totes les persones que us apunteu rebreu al vostre correu electrònic unes instruccions i un vídeo formatiu que detalla l’acció. Us avancem algunes orientacions!

 • Sortirem en parelles i cada grup tindrà un mapa amb la zona delimitada que haurà de recórrer.
 • Sortirem a comptar i, per això, no cal acostar-se molt a la persona ni despertar-la.
 • Caminarem a poc a poc, vorejant els carrers pels dos costats i fixant-nos en els racons més amagats.

 

Sigues #AlgúAmbQuiComptar

Per arribar a tots els barris de la ciutat i portar a terme el recompte, necessitem ser més de 500 persones voluntàries. La teva participació ens ajudarà a saber quantes persones viuen a la intempèrie a Barcelona, però volem que no es quedi en una acció puntual.

Et proposem apuntar-te al recompte, recórrer els carrers pròxims a casa teva i saber si al teu barri hi ha persones que viuen al carrer. Tot això és un primer pas perquè més endavant, si vols, t’acostis a les persones, les saludis i estableixis vincles amb elles.

Estem convençudes de què totes podem ser #AlgúAmbQuiComptar! Si no pots venir la nit del dia 13, ho pots explicar a la teva gent. També t’hi pots sumar canviant la mirada, donant suport econòmicament a la tasca d’Arrels i col·laborant de moltes altres maneres.

 

Més informació

 

6 thoughts on “La nit del 13 de desembre, vine a comptar les persones que viuen al carrer a Barcelona

 1. llàstima, l’any passat ho veu fer de dia, hi vaig participar i m’ho vaig passar molt bé. molt interessant.
  com visc fora de Barcelona m’és difícil participar a la nit.
  que vagi molt bé

  1. Hola Rosa M, gràcies pel teu missatge. És important fer l’acció de nit perquè és quan trobem les persones dormint al seus llocs habituals i podem comptar-les. Ens veurem en properes ocasions!

 2. bona tarde, he participat algun any i està molt be fer carrer i veure la
  realitat i la situació tan complicada en que estem , ho recomano .
  ajudar ajudar ajudar .

 3. Hola

  Trobo que l’acció és positiva, però poc ambiciosa.
  Si s’aconsegueix quelcom ben difícil com és reunir prop de 500 persones disposades a ajudar, perquè només es fa un fred recompte i no s’ajuda de veritat?

  Seria ideal que aquesta acció es repetís almenys 12 vegades l’any i que bona part de les persones que malauradament viuen al carrer ho deixessin de fer en les setmanes següents a l’acció degut a l’acció.

  Siguem ambiciosos, per una societat digne.

  Salut.

  1. Hola Ovidi, gràcies per compartir la teva opinió. Des d’Arrels caminem cap a reconvertir l’acció en un marc més comuntiari on donar eines perquè la ciutadania pugui implicar-se amb els seus veïns i veïnes que viuen al carrer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.