Aquest estiu, continuem acompanyant i volem que tu també t’hi impliquis


Les persones que viuen al carrer ho passen malament durant tot l’any. Tant si fa bon temps com si fa fred, estan exposades a riscos i tenen els seus drets vulnerats. Per això, des d’Arrels estem tot l’any al seu costat. Durant els sis primers mesos d’aquest 2022, hem atès més de 1.600 persones: a més de 700 les hem visitat directament al carrer i hem garantit l’allotjament a 239 persones. T’expliquem com et pots implicar.

No tenir un espai d’intimitat, haver de dormir amb un ull obert i un altre tancat, rentar-se en una font i no poder sopar calent, tenir por a patir violència… L’esforç de viure al carrer deteriora l’estat de salut de les persones i les exposa a nombrosos riscos els 365 dies de l’any. Per això, durant els mesos d’estiu també les volem visibilitzar.

Aquest juliol i agost sortirem al carrer per saber com es troben les persones sense llar que coneixem, obrirem el nostre centre obert i el Pis Zero, tindrem cura de les persones que ja viuen en pisos o a la llar d’Arrels, mantindrem l’activitat del nostre taller… En definitiva, continuarem acompanyant com ho fem la resta de l’any.

De moment, durant el primer semestre d’aquest 2022, hem atès 1.665 persones, el 22% de les quals per primera vegada. El nostre equip de carrer ha visitat 714 persones directament allà on viuen i 1.061 persones han fet ús del nostre centre obert, per accedir a serveis bàsics i també per descansar: al centre obert 440 persones s’han dutxat i altres 373 han guardat les seves pertinences a la consigna. També hem garantit allotjament estable a 239 persones i hem defensat els drets de 150 persones a través del nostre equip jurídic.

L’Anna Maria, l’Alfredo, el Camilo, el Miquel, el Noé, el Beniam, el Giorgio i el Juan són algunes de les persones que posen nom a totes aquestes dades, que han viscut al carrer i que, des de la seva experiència, han volgut explicar què fem a Arrels.

“Que no tinguin por de les persones que dormen al carrer”

Durant els mesos d’estiu, les persones que viuen al carrer tenen més dificultats en el seu dia a dia: hi ha més probabilitats de patir insolacions, cops de calor i deshidratació, descansar és més difícil perquè hi ha més soroll i la sensació d’inseguretat augmenta. Alguns recursos d’ajuda específics per a persones sense llar, a més, tanquen per vacances i altres redueixen els horaris d’atenció. Per això, és important el suport ciutadà.

Si veus una persona que viu al carrer:

  • Parla amb ella i preguntar-li com es troba. Li pots preguntar si coneix els recursos que existeixen a Barcelona on pot anar directament per cobrir necessitats bàsiques. Aquí trobes més informació.
  • Durant els dies de calor, pots recomanar anar a llocs públics climatitzats, com biblioteques o centres de salut, que estiguin a prop de la zona per on es mou la persona.
  • També ens pots trucar al nostre servei d’atenció telefònica perquè t’orientem. El telèfon és el 93 551 48 40 i pots trucar-hi de dilluns a divendres, de 9:30 h a 13:30 h i de 16 h a 19:30 h.
  • A més, ens pots avisar de situacions de persones que viuen al carrer a través del nostre localitzador web o de l’app Arrels Localitzador; la informació arriba directament al nostre equip de carrer.
  • Si veus que la persona es troba malament, directament avisa el 112.

“A la gent li diria que s’interessi per les persones sense llar”, diu el Noé des de la seva experiència de viure al carrer. “Que no tinguin por de les persones que viuen al carrer”, matisa el Juan. En aquest sentit, el Camilo conclou: “El primer pas és acostar-se a la persona i preguntar, això és el que jo aconsellaria a la ciutadania, que no tinguin prejudicis”.

Col·labora!

2 thoughts on “Aquest estiu, continuem acompanyant i volem que tu també t’hi impliquis

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.