Des d’Arrels organitzem una jornada sobre els drets de les persones sense llar i els reptes ètics que poden sorgir durant la intervenció social. La trobada està oberta a entitats socials i administracions i tindrà lloc el dimarts 24 d’octubre al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona. Podeu veure aquí el programa.

Quins drets tenen les persones que viuen al carrer? Com ha de ser la nostra intervenció per no vulnerar-los? Com hem d’actuar quan ens trobem davant de limitacions i dilemes ètics? Aquestes són algunes de les qüestions sobre les quals es parlarà a la jornada Drets i ètica en la intervenció social.

L’any passat ja va tenir lloc una jornada sobre l’aplicació del model Housing First a Catalunya on es va debatre sobre els principis d’aquest model i la seva implementació a casa nostra de la mà de dos experts internacionals. Fa dos anys, la jornada Dormir al carrer a Catalunya va reunir també entitats i administracions per abordar la causa #ningúdormintalcarrer, d’on va sorgir un recull de propostes per afrontar la realitat de les persones sense llar a Catalunya.

Les claus de la jornada

L’objectiu és reflexionar sobre els reptes ètics en la intervenció social i els drets de les persones sense llar, així com sobre la participació i el respecte a les seves decisions i autonomia. La trobada comptarà amb la participació de Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya, i Begoña Roman, presidenta del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya. A més, també hi haurà un espai de debat on compartir experiències i situacions que hagin comportat dilemes ètics en la intervenció.

La jornada, que serà el 24 d’octubre de 9:30h a 18h al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona, està oberta a professionals de l’àmbit públic i d’organitzacions socials així com a responsables i directius d’entitats que, arreu del territori català, treballen amb persones que dormen al carrer.

Descarrega’t el programa!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *