Una jornada sobre trauma i atenció a persones sense llar


El pròxim 21 de març, organitzem la jornada El trauma i l’atenció a les persones sense llar. Volem aprofundir en l’atenció social a persones que han viscut al carrer i que, prèviament, han viscut experiències vitals traumàtiques, per millorar el seu acompanyament tenint en compte la seva trajectòria psicològica i emocional. Serà al Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona i us podeu apuntar.

Moltes de les persones sense llar que coneixem han viscut, al llarg de la seva vida, experiències vitals traumàtiques i, sovint, ens preguntem com les podem atendre millor tenint en compte aquestes situacions.

En aquest context, organitzem la jornada El trauma i l’atenció a les persones sense llar. Abordatge de l’atenció social a persones sense llar des de la perspectiva de la seva trajectòria psicològica i emocional, el pròxim dimarts 21 de març, de 9:30 h a 15 h, al Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona.

L’objectiu és reflexionar al voltant del vincle, l’atenció i l’acompanyament a les persones sense llar que en algun moment de la seva vida han viscut experiències vitals traumàtiques. A través de les ponències d’experts en Ambients Psicològicament Informats (PIE) i en Cura Informada del Trauma (TIC) ens aproximarem a l’abordatge de l’atenció social, tenint en compte la trajectòria psicològica i emocional de les persones.

La jornada comptarà amb experts com el doctor Peter Cockersell, psicoterapeuta, psicoanalista, director executiu de Community Housing and Therapy (CHT) i amb experiència en l’acompanyament a persones sense llar; i amb el doctor Adam Burley, psicòleg clínic que explicarà en què consisteix l’Entorn Psicològicament Informat i quins avantatges té per a l’atenció social. També es compartiran experiències en una taula rodona sobre com entenem el trauma, on participaran Paola Martínez, especialista en teràpia EMDR, trauma i dissociació; i Mario Salvador, director d’Alecés, Institut de Psicoteràpia d’Integració del Trauma.

Us podeu apuntar a jornada El trauma i l’atenció a les persones sense llar de manera gratuïta:

La jornada està oberta a professionals de l’àmbit públic i d’organitzacions socials, així com a responsables i directius d’entitats que volen saber més sobre l’efecte del trauma en les persones sense llar i també sobre com acompanyar-les i implementar solucions efectives per donar resposta a la seva situació.

10 thoughts on “Una jornada sobre trauma i atenció a persones sense llar

 1. Bon dia, volia consultar si la jornada de El trauma i l’atenció a les persones sense llar, prevista el proper dia 21 de març, es gravarà per poder accedir al contingut posteriorment, ja que el contingut és molt interessant, però no podré assistir.
  Gràcies

  1. Hola Érica, sí, la jornada s’emetrà en streaming i també quedarà gravada per si la voleu veure posteriorment. Gràcies per l’interès!

    1. Hola Cristina, emitiremos la jornada en streaming, via Zoom. Compartiremos el enlace en breve en esta noticia y en nuestras redes sociales.

  1. Hola Flor, sí, emitiremos la jornada en streaming y también quedará grabada para poder verla a posteriori. Un saludo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.