Els dies 13, 14 i 15 de juny, volem enquestar les persones que viuen al carrer a Barcelona per saber quina situació tenen i què necessiten. Preguntarem quant temps fa que viuen al ras, si poden cobrir o no les necessitats bàsiques, si tenen algú amb qui comptar i sobre el seu estat de salut, entre d’altres. Ho farem durant el dia i necessitem ser moltes persones voluntàries. Apunta-t’hi!

Què farem?

Habilitarem el nostre centre obert i els espais d’altres entitats amigues per poder enquestar persones sense llar que coneixem, entre les 7 del matí i les 22 hores. Ens organitzarem en petits grups i farem les entrevistes en diferents espais i centres de Barcelona que habitualment utilitzen les persones que viuen al carrer. Els torns horaris que farem i en els quals us podeu apuntar són els següents: de 7 h a 10 h, de 9 h a 12 h, de 12 h a 15 h, de 15 h a 18 h i de 18 h a 22 h.

Durant l’enquesta, formularem una trentena de preguntes per conèixer la situació de la persona. Preguntarem, per exemple, si la persona ha patit violència, els motius pels quals va haver de deixar l’últim allotjament, si reben o no suport social per part de l’administració o d’entitats privades, etc. Es tracta d’una informació important perquè, d’una banda, prové directament de les persones que viuen al carrer i que pateixen aquesta situació i, d’una altra banda, perquè serveix per detectar necessitats i els tipus de polítiques que caldria posar en marxa.

 

Com pots participar-hi?

Des d’Arrels, creiem que la participació de la ciutadania és una peça clau per lluitar contra el sensellarisme. Les enquestes que volem fer els pròxims dies 13, 14 i 15 de juny són un exemple de la importància de la vostra col·laboració. Des que vam començar a fer aquestes enquestes, ara fa vuit anys, hem comptat amb el suport de centenars de persones voluntàries; per això ha estat possible.

Enguany, us convidem de nou a participar-hi! Per fer-ho, només cal:

  • Ser major de 18 anys.
  • Tenir disponibilitat el dia 13, 14 o 15 de juny, per col·laborar en alguna franja horària entre les 7 del matí i les 22 hores. Cada franja horària dura tres hores; pots apuntar-te a una o a diverses franges.
  • Parlar català, castellà, anglès, romanès, marroquí o polonès.
  • Tenir un dispositiu mòbil amb connexió a internet.

 Pots apuntar-te omplint aquest formulari!

 

Hi haurà una formació bàsica?

Sí, per participar com a voluntari o voluntària de l’enquesta cal participar prèviament en una sessió virtual que et servirà per aprofundir en l’objectiu de l’acció, saber el perquè de les preguntes del formulari i per aclarir dubtes, entre d’altres. Uns dies abans del 13 de juny, rebràs al teu correu electrònic els materials formatius (un vídeo, un exemple d’enquesta i algunes indicacions) perquè et puguis familiaritzar amb el funcionament de l’acció. També tindràs una persona coordinadora de referència que et guiarà i resoldrà els dubtes que puguin sorgir.

 

Per què tornem a fer l’enquesta?

Aquest serà el vuitè any que enquestem les persones que viuen al carrer a Barcelona. L’acció la vam començar a fer l’any 2016, en el marc d’una campanya europea liderada per l’organització britànica World Habitat. Des d’aleshores, hem sortit a entrevistar les persones cada any per saber com evoluciona la seva situació.

Gràcies a les enquestes que hem fet fins ara, per exemple, hem sabut que, a partir dels sis mesos de viure al ras, la situació de la persona es deteriora molt. També, segons les dades que vam recollir l’any passat, que gairebé el 70% de les persones que viuen al carrer a Barcelona no tenen esperança de viure en un allotjament a curt termini i que quatre de cada deu no tenen ningú amb qui comptar.

 

T’hi sumes com a voluntari o voluntària?

23 thoughts on “Vine a enquestar les persones que viuen al carrer a Barcelona

  1. Ostras, una amiga y yo íbamos a apuntarnos ahora para el 13 por la tarde pero ya no hace falta nadie más en esa franja horaria…

  2. Aquesta enquesta ja la fa l’ Ajuntament cada any als centres de treball de la empresa per a la qual treballo. Es el col-lectiu que atenem .

    1. Hola Maria, suposo que et refereixes a l’enquesta a persones sense llar que estan allotjades en recursos. L’enquesta que promovem des d’Arrels s’adreça exclusivament a les persones que viuen al carrer. Són dues enquestes diferents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.