Celebra Sant Jordi amb Arrels: tallers, activitats, artesania i molt més!


Els records de vida de persones que han viscut al carrer han inspirat l’estampat de les roses, llibretes i targeters que hem fet aquest Sant Jordi i volem compartir amb vosaltres per celebrar-ho, juntament amb una agenda d’activitats pensades per apropar-nos a les persones sense llar, trencar prejudicis i seguir cridant #ningúdormintalcarrer. Inscriu-te a les activitats!

ATENCIÓ: CANVI D’UBICACIÓ! La parada d’Arrels durant la diada de Sant Jordi, està a Rambla Catalunya, 43 (enlloc de c/Balmes). Us hi esperem!

Aquest 2022 impulsem la creació col·lectiva per transformar la mirada cap a les persones que viuen al carrer. Durant la setmana de Sant Jordi, us proposem:

 • Elaborar una rosa artesanal al costat de persones que viuen o han viscut al carrer i escoltar el seu testimoni.
 • Venir a fer un taller de construcció de titelles amb els més petits de la casa.
 • Endinsar-vos en el món creatiu del Miquel Fuster, il·lustrador que va viure 15 anys al carrer i que ens ha deixat recentment.
 • Sortir de ruta amb nosaltres per descobrir els murals del projecte #Visibles, que amaguen la història d’una desena de persones que han viscut al carrer.

Us ho expliquem a continuació.

 

Històries de vida que il·lustren roses

Aquest any, la rosa d’Arrels és molt especial. Està feta a mà al taller d’Arrels amb un teixit dissenyat a partir d’il·lustracions de persones que han viscut al carrer i que participen al taller.

Vam convidar l’Armando, el José Maria, l’Abdel i altres persones que coneixem a dibuixar els seus records. La casa amb la qual somniava el José Maria quan vivia al carrer, el vaixell on treballava l’Abdel quan era pescador, el riu que veia l’Armando des de la finestra de la presó… uns dibuixos que vam digitalitzar per estampar sobre teixit i que ara formaran part també de la història d’Arrels.

A la nostra botiga, hi trobeu diversos productes elaborats amb aquest estampat com les roses, les llibretes o els targeters d’aquest Sant Jordi, i també articles de la llar com coixins i estovalles. Veniu a la nostra botiga del carrer Ample 3 de Barcelona o entreu a la botiga digital i emporteu-vos-els a casa perquè també formin part de la vostra història!

 

 • Obrim de dilluns a divendres de 10 a 14h i de 16 a 19:30h. També els dissabtes de 10 a 14h. Durant les vacances de Setmana Santa, la botiga estarà tancada els dies 11, 14, 15, 16 i 18 d’abril.

Del 19 al 22 d’abril: Crea la teva rosa de la mà de persones que han viscut al carrer

Durant la setmana de Sant Jordi, obrim el taller d’Arrels per convidar-vos a crear la vostra rosa. Els tallers artístics estaran liderats per persones que han viscut al carrer i que us acompanyaran en el procés creatiu mentre us coneixeu, intercanvieu mirades i coneixeu les seves històries de vida.

 • Quan: del 19 al 22 d’abril al matí (de 10 a 12h). I també el dimarts 19 i el divendres 22 a la tarda (de 16 a 18:30h).
 • On: al taller d’Arrels (c/ Ample 3. Barcelona).
 • Inscriu-te a l’activitat a través d’aquest formulari.

El taller d’Arrels és un espai de trobada on les persones que acompanyem recuperen habilitats i ocupen el seu temps. Aquests últims mesos, moltes persones han estat treballant amb molta il·lusió per convidar la ciutadania a participar de la diada de Sant Jordi amb roses, punts de llibre i llibretes fetes a mà al taller d’Arrels.

 

 

20 d’abril: Col·loqui en record de Miquel Fuster

Fa uns dies ens va deixar el Miquel Fuster. El vam conèixer quan vivia al carrer, on hi va estar durant 15 anys. El Miquel va començar a viure en un pis gestionat per Arrels fa uns quants anys i des d’aleshores es va dedicar a sensibilitzar i a difondre la seva experiència vital.

Aquesta experiència també la va plasmar en la seva obra gràfica. El Miquel va ser un gran il·lustrador i dibuixant i deixa una prolífica obra. Aquest, que serà el primer Sant Jordi sense ell, volem fer-li un homenatge i parlar del procés de creació artística a través de l’experiència vital, de la creació de la seva novel·la gràfica, auto referencial indefectiblement.

Per això, hem convidat el Toni Ayala, periodista amb qui el Miquel col·laborava; el Xesc Cabot i el Pep Garrido, directors de Sense sostre, una pel·lícula on el Miquel va participar com a assessor; en Jaume Vidal, periodista, expert en còmic i amic personal del Miquel; i la il·lustradora i autora de còmic Marika Vila; a un col·loqui conduït pel Juan Lemus, fotògraf i gran amic del Miquel.

 • Quan: dimecres 20 d’abril, a les 19h.
 • On: al taller d’Arrels, c/Ample, 3. Barcelona
 • Inscriu-te a l’activitat a través d’aquest formulari.

 

 

14, 19, 21 i 28 d’abril: Rutes per fer #Visibles les persones sense llar

Voleu sortir de ruta amb nosaltres i conèixer els murals de #Visibles? Passejarem per Ciutat Vella i descobrirem els murals de l’Armando, el Miguel, l’Anna Maria, el Jaume… i també les seves històries de vida al carrer. Les rutes estan guiades pels mateixos protagonistes i per persones voluntàries d’Arrels, amb qui ens aproparem a la problemàtica del sensellarisme.

 

 • Quan: Tots els dijous d’abril, a les 16h. També el dimarts 19 d’abril, a les 16h.
 • Durada: 2 hores.
 • Participants: Podeu inscriure-us de forma individual, en parella o en grup. La ruta només es realitzarà si hi ha un mínim de 8 persones inscrites.
 • Apunteu-vos-hi a través d’aquest formulari.

 

 

21 d’abril: Taller de construcció de titelles per als més petits

Veniu al taller d’Arrels a construir la vostra titella de cartró. A partir de cartrons, papers reciclats i elements de la natura, construirem un titella de dit animada de la qual en podrem moure els ulls i la boca, fent servir la tècnica d’animació de retallables. Es tracta d’un taller artístic adreçat a infants a partir de 5 anys (o a partir de 3 anys amb el suport d’una persona adulta).

 

 • Quan: dijous 21 d’abril a la tarda (podeu venir al torn de les 17:30h o al torn de les 18:15h).
 • On: al taller d’Arrels (c/Ample, 3. Barcelona).
 • Inscriu-te a l’activitat a través d’aquest formulari.

 

23 d’abril: veniu a visitar-nos

Dissabte 23 d’abril, seguireu trobant la rosa d’Arrels a la nostra botiga del c/ Ample. I també a la parada que tindrem al centre de Barcelona.

 • C/Ample, 3. Obrim la botiga d’Arrels durant tot el dia, de 10 a 20 h.
 • Rambla Catalunya, 43. Tindrem una parada al centre de Barcelona, de 10 a 20 h.
 • Palau de la Generalitat. Ens han convidat a vendre roses naturals. Visita’ns d’11 a 19 h.

 

Més informació

One thought on “Celebra Sant Jordi amb Arrels: tallers, activitats, artesania i molt més!

 1. He visitat el vostre taller i feu una labor fantástica. Seguiu així

  Es impresionant veure com s’apliquen tot a fer cada un la seva feina

  FELICITATS I ENDEVANT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.