El teu navegador està desactualitzat. Té vulnerabilitats conegudes i pot no mostrar totes les característiques d'aquest i altres llocs web. Aprèn a actualitzar el navegador.

Tornem a fer el cens de persones sense llar a Barcelona

Arrels | 04/05/2017 | 14 Afegir comentari

Les nits del 6, 7 i 8 de juny, tornem a sortir pels carrers de Barcelona per parlar amb les persones que dormen al carrer. Els hi preguntarem sobre el temps que fa que viuen al ras, si pateixen o no violència i sobre el seu estat de salut, entre d’altres. L’objectiu és comptar amb informació qualitativa i útil per afrontar de manera més eficaç la problemàtica del sensellarisme. Necessitem 500 persones voluntàries.

informació qualitativa

Què farem?

Els dies 6, 7 i 8 de juny, entre les dotze de la nit i les 5 de la matinada, recorrerem els carrers de Barcelona per entrevistar les persones que dormen al ras. Sortirem en parelles per preguntar a les persones quina és la seva realitat, si han d’anar sovint al metge, si han patit agressions o si es troben en situació administrativa irregular, entre d’altres. Amb tota aquesta informació podrem determinar quin grau de vulnerabilitat pateixen les persones que viuen al carrer.

Per què tornem a fer un cens?

L’any passat vàrem fer un cens d’aquestes característiques per primera vegada a Barcelona. Un total de 348 persones que viuen al ras van parlar amb nosaltres i gràcies a les seves respostes vàrem saber, per exemple, que de mitjana les persones entrevistades fa 3 anys i 9 mesos que no tenen una llar estable i que 1 de cada 3 ha rebut atenció mèdica a urgències. Tornar a fer el cens ens ajudarà a saber com evoluciona el grau de vulnerabilitat de les persones que viuen al carrer i saber com hem d’actuar com a entitat i com a ciutat.

Quina serà la tasca de les persones voluntàries?

El cens no es podria fer sense l’aportació de les persones voluntàries. La idea és que parelles de voluntaris recorrin les zones de Barcelona que acullen més persones dormint al ras i que conversin amb les persones sobre la seva situació de carrer. Es necessiten voluntaris i voluntàries que sàpiguen català, castellà, anglès, romanès, marroquí o polonès. Aquí podeu veure l’experiència de les persones voluntàries de l’any passat.

 

objectiu europeo

Què és un cens i què és un recompte?

Un recompte és una fotografia del nombre de persones que dormen al carrer en un municipi determinat en una nit determinada. El resultat és una xifra de mínims perquè segurament hi haurà més gent que no trobarem. A Catalunya es fa a Barcelona des de fa anys i també s’han començat a fer a altres municipis. En un cens, en canvi, es recull informació qualitativa sobre la situació d’aquestes persones que serveix per detectar situacions de vulnerabilitat i saber quins recursos calen per promoure l’accés a l’habitatge i millorar l’atenció a la persona.

 

Qui més fa censos?

Arrels impulsa el cens de persones sense llar a Barcelona en el marc de la European End Street Homelessness Campaign, una iniciativa impulsada per l’organització britànica Building and Social Housing Foundation (BSHF) que té com a objectiu acabar amb el sensellarisme de carrer abans de l’any 2020 i que aposta per tres eines útils: els recomptes, els censos i el model Housing First d’accés a habitatge.

En el marc d’aquesta campanya, València, Westminster, Croyodon i Barcelona van organitzar l’any passat un cens de persones sense llar. Aquest 2017, a Barcelona el tornem a repetir i se sumen les ciutats de Brussel·les (Bèlgica), Budapest (Hongria) i Brighton, Torbay i Leicester (Anglaterra). A altres països com Canadà i els Estats Units també s’utilitzen els censos de persones sense llar des de fa anys com a eina per obtenir informació fiable sobre la realitat de les persones que dormen al ras i dissenyar polítiques i recursos.

 

Més informació:

admin |

Joan, no hi ha problema. Si vols pots escriure a cens@arrelsfundacio.org. Gràcies

Joan Ploettner |

Hola!
M'havia apuntat pel dimarts, però al final tindria que canviar al dimecres.
És problema?

admin |

Eli, si vols pots apuntar-te a través de formulari i a l'apartat d'observacions indicar-ho. Els companys miraran si pot ser. Gràcies!

Eli Flos |

Jo voldria colaborar en el cens..
pero no puc quedar-me fins les 5 de la matinada.......
Alguna possibilitat?

admin |

Hola,
Se puede participar una noche o más de una, según vuestra disponibilidad. Para participar sí que es necesario hacer una formación previa,por lo que no es necesario tener experiencia previa. ¡Las formaciones hacemos ya esta semana!
En el enlace del formulario para apuntaros veréis todos los detalles: bit.ly/VoluntarisCens
¡Gracias!

admin |

Rosa, a través del següent enllaç: bit.ly/VoluntarisCens
Gràcies!

Rosa Castells Cuch |

L'any passat vaig col·laborar amb l'enquesta d'Arrels i amb el recompta, d'aquest any i de l'any passat. Puc participar una nit, el 6 0 el 7.
No he trobat com inscriurem.

Estefi |

Podría apuntarme a un día solamente?
Es que los demás se me complican mucho.

Florencia |

Quisiera recibir informacion en español acerca de esto. Muchas gracias

Angeles |

No tengo experiencia, pero soy estudiante de primero de integración. Y estoy interesada en este colectivo. Gracias por vuestro esfuerzo. Un saludo.

Teresa CRUSELLAS i BAGÀ |

Parlo anglés i francés, no se si pot ser gaire útil.
Gràcies.

david ineva |

Només podré anar una nit, pot ser?

Núria Vidiella Badell |

Importantísim saber els q son.

Elena |

Bona tarda. Puc venir una nit. Parlo rus, pot se que hi ha gent que no mes parlen en meu llengua natiu. Gracias.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *