7,5 milions de catalans i catalanes estan fent possible #ningúdormintalcarrer


Els gestos i accions individuals transformen situacions i, a vegades, ni tan sols en som conscients. Desitjar bon dia, un somriure, una conversa, compartir un sopar… Molts ciutadans i ciutadanes, com el Vicenç, la Purificación o la Marta, us preocupeu per les persones sense llar. Ara, persones que han viscut al carrer us volen donar les gràcies per no apartar la mirada.

L’Udo va dormir dos anys en un parc i recorda com l’ajudaven els jardiners: “Em deixaven carregar el telèfon i a vegades em donaven alguna cosa per menjar”, explica. El Manel, en canvi, recorda que un amic el va deixar dormir a la seva furgoneta per no haver de passar les nits directament al carrer; i el Pedro, encara té present quan l’Elvira, una veïna del barri, li baixava el sopar cada nit.

Oferir un cafè, un sopar o dir bon dia a una persona que viu al carrer poden semblar accions petites però són molt importants perquè transformen moments i donen alè a la persona per seguir endavant. Ho creiem des d’Arrels però, sobretot, ho diuen i ho valoren les persones sense llar que coneixem. “Hi ha persones que fan com si no veiessin res però hi ha altres persones que sí que veuen allò que està passant un ésser humà, una persona que està al carrer sense sostre”, afirma el Valerio, que ha viscut vuit anys al carrer.

 

Aquestes paraules són per a tu

Res del que et diguem serà suficient per donar-te les gràcies, però avui et volem retornar una cosa important. Descobreix les paraules que el Valerio, l’Udo, el Manel i molts d’altres han deixat per a tu en aquest vídeo. Et volem agrair a tu i a totes les persones conegudes i anònimes els vostres gestos imprescindibles per canviar la vida de moltes persones. Si vols fer un pas més, entra a la web de la campanya i suma el teu granet de sorra per fer possible #ningúdormintalcarrer!

 

Canviar la mirada i seguir incidint per transformar

Canviar la mirada, trencar amb els prejudicis i els petits gestos sumen en la lluita contra el sensellarisme però tenim clar que han d’anar acompanyats de polítiques i recursos que tinguin en compte els drets de les persones i que no deixin ningú sense llar.

Des d’Arrels seguim fent propostes perquè s’afronti la problemàtica mirant a mig i llarg termini faci fred o calor, intentem incidir a nivell polític per posar sobre la taula aquesta realitat, treballem per garantir els drets de les persones sense llar i llancem propostes per a l’accés al dret a l’habitatge, entre d’altres. Però també tenim clar que cada petit gest ens apropa a aconseguir el repte #ningúdormintalcarrer. Gràcies per sumar-t’hi!

3 thoughts on “7,5 milions de catalans i catalanes estan fent possible #ningúdormintalcarrer

  1. Tant de bo ningú hagués de dormir mai més al carrer. Estic contenta de poder col’laborar en un projecte solidari, molt necessari I que pensa en la dignitat de totes les persones tinguin sostre o no.

  2. La tasca que fa Arrels és una de les realitzacions més importants que es desenrotllen actualment a Barcelona. Felicitats i admiració.

    Jaume Comellas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.