L’any 2017, 234 empreses, entitats i escoles ens han donat suport. Un terç d’elles ho fa des de fa tres anys i el seu compromís és important per continuar acompanyant i oferint serveis útils a més persones. Gràcies a totes elles i també als centenars d’iniciatives ciutadanes que han cridat #ningúdormintalcarrer!

 

Accions que criden #ningúdormintalcarrer

Organitzar una classe de ioga, córrer una cursa o muntar una exposició d’art solidari i cedir els beneficis a favor d’Arrels són algunes de les idees creatives que hem rebut aquest any. Les han organitzat empreses, entitats o persones preocupades per la situació de la gent que dorm al ras i que, d’una manera original, han volgut sensibilitzar i donar suport als projectes d’Arrels.

 

Col·laborar a través de l’art

Una altra manera de col·laborar és a través de l’art. Aquest és el cas del segell Inspired in Barcelona, impulsat pel Barcelona Centre de Disseny amb l’objectiu de mostrar al món una altra cara de la ciutat a través de productes amb compromís social.

Un dels artistes col·laboradors és el Miquel Fuster, il·lustrador que va viure 15 anys al carrer. Ha realitzat el disseny d’una motxilla per a motoristes de la marca Shad, inspirada en la Pedrera de Gaudí, i és també l’autor d’un rellotge de polsera d’Unión Suiza que mostra monuments icònics de Barcelona.

El Miquel Fuster, juntament amb el Gonzalo Alfredo Isla, una altra de les persones que coneixem a Arrels, són els artistes que han dibuixat la Sagrada Família per il·lustrar regals de record de Barcelona. Els productes, entre els quals destaquen un fulard, una bossa de mà i un joc de sotagots, es podran trobar properament a les botigues Laie; de moment, a la botiga de souvenirs de la Sagrada Família.

Un altre dels articles originals és un braçalet dissenyat per l’empresa Noorvyk. Ens agrada perquè fa servir la tipografia del Lluís, un dels protagonistes de Homelessfonts, i perquè els beneficis de la seva venda serveixen per donar suport als projectes d’Arrels. Els darrers mesos també hem conegut iniciatives com el calendari d’advent solidari de Mamma Team i el llibre Las Muletas del Quijote, que destinen una part dels beneficis de la seva venda als nostres projectes.

 

Empreses que compten amb Arrels

El projecte HomelessCommons també ofereix una manera diferent de col·laborar. El vam posar en marxa des d’Arrels fa uns mesos i, a través d’un banc de fotografies protagonitzades per persones que han viscut al carrer i que han cedit la seva imatge, vol trencar prejudicis. El diari digital Social.cat i la consultoria SOLO Consultores ja han adquirit les fotografies per crear els seus propis projectes professionals.

Un altre exemple de col·laboració és el de les empreses que ens encarreguen productes elaborats a mà al taller d’Arrels, com l’empresa CAFOSA, que aquest Nadal ha comprat més d’un centenar d’estoigs de tela per felicitar les festes al seu equip de treballadors i treballadores.

 

Més iniciatives útils

BaseTis és l’empresa que va crear el 2014 l’aplicació mòbil Arrels Localitzador, per tal que la ciutadania ens pugui fer arribar avisos de persones que dormen al carrer. Els darrers mesos, ens han tornat a oferir els seus serveis per millorar l’aplicació i fer-la més útil i accessible.

En el darrer trimestre de l’any, hem acollit treballadors de set empreses que han dedicat hores del seu temps laborable a donar suport a diferents accions d’Arrels. També ens hem trobat amb escoles, entitats o empreses de l’àmbit de l’alimentació, l’esport i l’hostaleria que han donat suport econòmic o han col·laborat fent recollida de roba i aliments.

Establiments d’altres sectors, com les llibreries o els forns associats al Gremi de Flequers de Barcelona, ens han donat suport en dates assenyalades com Sant Jordi i el dia de reis perquè el crit #ningúdormintalcarrer arribi a totes les cases.


Gràcies a totes les iniciatives que aquests darrers mesos han cridat #ningúdormintalcarrer!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.