• Si estàs vivint al carrer i necessites orientació, truca’ns al 93 829 58 55 (de dilluns a divendres, de 9:30h a 13:30h i de 16h a 19:30h).
 • També pots consultar el mapa de recursos higiènics, d’alimentació i descans que segueixen oberts a Barcelona durant la pandèmia per coronavirus.
L’horari actual del centre obert d’Arrels és de dilluns a divendres de 9h a 12h i de 15:30h a 18:30h.

 

Què fer si t’has quedat sense sostre?

 • Tant si fa uns dies com si fa més temps que estàs al carrer a Barcelona però ningú ho sap, pots anar a demanar ajuda al Servei d’Inserció Social de l’Ajuntament. Allà atenen persones soles majors d’edat. Millor si hi vas directament.
  Adreça: Passeig Pujades, 29 | Tel. 93 256 66 50
 • Pots anar a dinar gratuïtament a qualsevol dels menjadors públics de Barcelona pel teu compte durant tres dies però, si vols anar-hi més temps, necessitaràs que el teu centre de serveis socials faci el tràmit. En l’actualitat, solen donar menjar per emportar.
 • Si necessites un lloc on dormir, pots anar als albergs d’acollida temporal. Són gratuïts i d’entrada lliure però actualment les places estan ocupades i, a causa de la covid-19, han tancat les llistes d’espera.
  Zona Franca: c/ Número 60 Zona Franca, 9
  Nou Barris: c/ Marie Curie, 20
  Sant Gervasi: c/ Císter, 20
 • Si necessites un lloc on dutxar-te, protegir les teves coses, alimentar-te o dormir, pots consultar el mapa ‘Sobreviure al carrer a Barcelona’ d’Arrels, que recull una quarentena de recursos d’accés directe. També pots consultar la guia de la comunitat de Sant Egidi.
 • Si has rebut alguna agressió, amenaça, insult o situació discriminatòria, contacta amb el Servei de Delictes d’Odi i Discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona. Adreça: Gran Via de les Corts, 111, Ciutat de la Justícia, Edifici F, planta 9 / Tel. 93 554 91 10 i 91 554 93 26.
  També pots contactar amb l’equip jurídic d’Arrels per demanar orientació sobre què fer si has rebut una agressió. Tel. 635 439 400.
 • Si vius a Catalunya però fora de Barcelona has d’anar al centre de serveis socials que et correspon. Per saber on està el teu centre de serveis socials pots trucar al 012.
 • Si vius fora de Catalunya, a la resta de l’Estat, truca al telèfon 012 d’informació ciutadana.

Què pots fer quan fa fred?

Durant els mesos de fred, a Barcelona s’habiliten diverses alternatives temporals. Aquest hivern 2020-2021, es posen en marxa:

 • El centre Pere Calafell, un recurs amb 58 places específiques per a homes que viuen al carrer. Ja està obert i ho estarà fins a mitjans de març. S’hi pot anar directament, millor cap a les 20:00 hores. L’adreça és carrer Andrade 184.
 • El Centre d’Estades Breus (CEB), on s’han habilitat places específicament per a dones que viuen al carrer. El centre està obert durant tot el dia i durant la nit i qualsevol dona sense llar s’hi pot adreçar a l’hora que necessiti. L’adreça és carrer Llacuna 25.

I Arrels, què fa?

Si estàs a Barcelona, vine regularment al centre obert d’Arrels. No tenim recursos per a tothom, però podràs passar la tarda i descansar, deixar a la consigna de dia les teves coses i rebre assessorament sobre els recursos de la ciutat.

Degut a la pandèmia per la covid-19 hem hagut d’ajustar els nostres horaris: actualment el centre obre de dilluns a divendres de 9h a 12h i de 15:30h a 18:30h. Està al carrer Riereta 24 de Barcelona.