Dimecres 15 de juny a la nit sortirem a comptar i enquestar les persones que dormen als carrers de Barcelona. Són #PersonesQueCompten, per això, els preguntarem quant temps fa que viuen al carrer, si tenen seguiment social, quin és el seu estat de salut o la seva situació administrativa, entre d’altres. Aquesta informació és cabdal per conèixer la realitat de les persones que viuen al carrer a la ciutat, quantes són i pensar com afrontar el sensellarisme. Necessitem més de 1.000 persones voluntàries. Apunta-t’hi!

 

Com pots participar-hi?

Aquesta serà la setena vegada que sortim a fer una enquesta pels carrers de Barcelona. És un moment clau per a Arrels, en el qual necessitem el suport de ciutadanes com tu, que volen col·laborar voluntàriament per intentar transformar la situació de les persones sense llar.

Per participar-hi no cal tenir experiència prèvia, només:

 • Ser major de 18 anys.
 • Tenir disponibilitat la nit del 15 al 16 de juny, entre les  23:00 h i, com a màxim, les 5:00 h segons les persones que trobem.
 • Parlar català, castellà, anglès, romanès, marroquí i/o polonès.
 • Tenir capacitat física per fer el recorregut a peu (3-4 hores).
 • Tenir un dispositiu mòbil amb connexió a internet.

Apunta-t’hi!

Què farem?

La nit del 15 al 16 de juny recorrerem a peu els carrers de Barcelona per comptar i entrevistar les persones que dormen al ras. A les 23:00 h de la nit et trobaràs amb el teu coordinador o coordinadora i repassarem que teniu tot el material necessari i que coneixeu el funcionament de l’enquesta. Després sortireu en petits grups a recórrer la zona escollida per comptar i enquestar les persones que hi trobeu. L’enquesta està formada per una trentena de preguntes i recull informació sobre la situació de les persones que viuen al carrer.

Hi haurà una formació prèvia?

Sí, per ser voluntari/ària de l’enquesta cal participar a una sessió virtual obligatòria. Uns dies abans del 15 de juny rebràs materials formatius per començar a familiaritzar-te amb el funcionament de l’acció. També es posarà en contacte amb tu el teu coordinador/a, per informar-te del dia i l’hora de la formació, i podràs resoldre dubtes sobre el funcionament de l’enquesta.

 

Com ens organitzarem la mateixa nit?

Quan t’inscriguis, podràs escollir la zona que vols recórrer. Tant si coneixes els teus companys i companyes de grup com si no, et posarem en contacte amb la resta del grup per tal que us pugueu coordinar durant tota la nit. A través del teu coordinador/a rebràs tots els detalls logístics i instruccions. La comunicació es farà en tot moment per correu electrònic i WhatsApp.

 

Què cal portar?

Aquest any realitzarem el recompte i l’enquesta digitalment. Així doncs, cal que portis:

 • Telèfon amb bateria carregada i accés a internet (4G o 5G). Tota l’enquesta es farà a través del navegador del dispositiu.
 • Si en tens, pots portar una bateria externa.
 • Roba i calçat còmode. Si la tens, porta la teva samarreta o dessuadora de #ningúdormintalcarrer.
 • Motxilla petita. No oblidis posar-hi una ampolla d’aigua.
 • Encara que plovisquegi, durem a terme el recompte i l’enquesta (et recomanem que portis un paraigües).

 

Per a què serveix fer l’enquesta i el recompte?

L’enquesta té com a objectiu explorar la realitat de les persones que dormen als carrers de Barcelona. A través d’un qüestionari, recollim informació útil, qualitativa i directa, que ens permet conèixer la situació de la persona i determinar el seu grau de vulnerabilitat. L’enquesta recull preguntes com: Quant temps fa que estàs al carrer? Tens alguna malaltia? Et trobes en situació administrativa irregular? Tens ingressos? Has patit agressions? Aquest tipus d’informació és important per detectar les necessitats de les persones, incidir políticament i afinar polítiques i recursos adreçats a persones sense llar.

 

Per què tornem a fer l’enquesta?

A Arrels vam començar a organitzar aquesta enquesta l’any 2016, emmarcada en una campanya europea liderada per l’organització britànica World Habitat. Des d’aleshores, hem replicat l’acció l’any 2016, 2017, 2018, 2019 i 2021 a Barcelona, perquè ens ajuda a saber com evoluciona el grau de vulnerabilitat de les persones i com hem d’actuar com a entitat i com a ciutat. Tot i la situació extraordinària generada per la pandèmia, a finals de l’any 2020 també sortir a preguntar a les persones i vam elaborar l’informe Viure al carrer a Barcelona en temps de pandèmia.

 

No puc participar-hi, però hi vull col·laborar

La nit del 15 de juny necessitem moltes mans! Si tu no pots venir però coneixes gent a qui li agradaria participar, fes córrer la veu!

D’altra banda, aquesta és una acció de moltes més en les quals pots donar-nos un cop de mà. Si en aquesta ocasió no t’hi pots sumar, potser ho pots fer més endavant o d’alguna altra manera. Descobreix com pots col·laborar per fer possible #ningúdormintalcarrer.

 

Més informació

4 thoughts on “Busquem 1.000 persones voluntàries per enquestar persones que viuen al carrer

  1. Hola Begonya, Arrels només organitza aquesta acció a la ciutat de Barcelona, que és on centrem la nostra tasca d’acompanyament a les persones. Pel que sabem, l’últim recompte que es va organitzar a Lleida va ser el 2018 a través de l’Ajuntament del municipi. Aquí ho recollim: https://www.arrelsfundacio.org/recompte/recomptes-catalunya/. No tenim informació sobre cap acció futura, potser ho pots consultar a l’Ajuntament directament. Salutacions!

 1. Teniu previst realitzar algun Cens a MANRESA ? en aquest cas voldria oferir-me com a Voluntari. Puc comunicar en catala , castella , angles i francès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.