El teu navegador està desactualitzat. Té vulnerabilitats conegudes i pot no mostrar totes les característiques d'aquest i altres llocs web. Aprèn a actualitzar el navegador.

Objectiu

Ningú dormint al carrer

Què volem?

Els membres d’Arrels som persones que volem que ningú dormi al carrer. Des de 1987 hem acompanyat més de 11.500 persones sense llar en el seu camí cap a l’autonomia, oferint allotjament, alimentació i atenció social i sanitària. Comptem amb el suport de 63 persones contractades, prop de 400 persones voluntàries i 4.364 persones sòcies i  donants que fan possible dur a terme diferents programes d’actuació.

Arrels té com a objectius

  • Atendre les persones sense llar que es troben en les fases més consolidades d’exclusió perquè tornin a ser el més autònomes possible.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre la realitat de les persones sense llar.
  • Denunciar situacions injustes i aportar propostes que ajudin a transformar la realitat d’exclusió social.

Els valors que ens mouen

  • La voluntarietat
  • La personalització
  • El respecte
  • L’acompanyament
  • La dignitat
  • L’autonomia personal

Com treballem?

L’experiència i el contacte diari amb les persones sense sostre ha construït des dels inicis, la nostra manera d’atendre les persones i d’afrontar les causes que generen quedar-se sense llar.

Abordem situacions però també les causes. Estem al costat de les persones sense llar, promovent la seva autoestima i confiança i garantint que, quan decideixin sortir del carrer, tindran cobertes les necessitats bàsiques. Al mateix temps, treballem per explicar a la societat les causes que provoquen que una persona es quedi al carrer i possibles propostes de millora.

Atenem les persones des d’un punt de vista integral, respectant els seus ritmes, sense imposar, fomentant la seva participació i presa de decisions en el seu procés de millora, i fomentant la reducció de danys. La persona és el centre de qualsevol intervenció.

Som una entitat on tothom aporta. Les persones sense llar aporten coneixement des de la seva experiència i visió crítica, l’equip de voluntariat permet crear nous vincles amb les persones més vulnerables, i l’equip de treballadors afegeix la perícia tècnica i la continuïtat dels processos.

Apostem per la innovació social. Ens agrada fixar-nos en projectes i iniciatives d’altres països enfocats a les persones sense llar per aprendre noves formes d’actuació i adaptar-les.

Som independents. El fet de comptar amb una base social àmplia que ens dóna suport facilita la nostra capacitat crítica amb aquelles visions del fenomen sense llar ancorades en el passat i que tendeixen a perpetuar-lo, i ens dóna seguretat i llibertat d’actuació.