L’escola Infant Jesús, l’artista Jupiterfab i Arrels Fundació impulsem un projecte artístic col·lectiu: un mural que crida #ningúdormintalcarrer. Es tracta d’una obra de sensibilització i denúncia que no vol deixar ningú indiferent. El trobeu a partir de divendres al Carrer de l’Avenir 17, al barri de Sant Gervasi.

Les mans d’un artista italià, les paraules d’un grup d’alumnes de Secundària i el crit #ningúdormintalcarrer són els ingredients que conformen aquest mural col·lectiu que ha unit el món social, artístic i educatiu al barri de Sant Gervasi. L’objectiu: sensibilitzar sobre la realitat del sensellarisme i fer una crida a la participació de la ciutadania per transformar aquesta situació.

Aquesta setmana, l’artista Jupiterfab ja està treballant sobre la paret que acollirà el mural. La inauguració serà divendres a les 9.30h del matí i comptarà amb la participació de tots els protagonistes del projecte. A partir d’aleshores, podreu veure l’obra acabada al Carrer l’Avenir 17, al barri de Sant Gervasi. T’ho perdràs?

Com comença el projecte?

Ara fa uns mesos, l’artista italià Jupiterfab ens va fer arribar la seva proposta de col·laborar amb la causa #ningúdormintalcarrer a través de l’expressió artística. La idea era pintar un mural al carrer que visibilitzés la problemàtica del sensellarisme i no deixés ningú indiferent. Però, ens calia la participació de la ciutadania! De seguida, l’escola Infant Jesús, dels Jesuïtes de Sant Gervasi, es va sumar a la iniciativa oferint una paret del centre educatiu per a pintar el mural.

Un projecte per sensibilitzar la ciutadania

Més d’una cinquantena d’alumnes de tercer i quart d’ESO de l’escola Infant Jesús formen part del grup promotor del projecte. Aquest mes d’abril, han visitat Arrels per conèixer més sobre les persones que viuen al carrer. Ho han fet de la mà del Rafa i el Mariano, amb qui van conversar sobre la soledat, la invisibilitat i la violència del carrer. Però també sobre la importància de tenir una llar per millorar la salut, tornar a crear vincles i recuperar l’autoestima.

A partir d’aquesta experiència, l’alumnat ha continuat treballant a l’aula per plasmar sobre paper els seus aprenentatges, idees i propostes que criden #ningúdormintalcarrer. Alguns d’aquests missatges acompanyaran l’obra de Jupiterfab i es pintaran al mural del carrer amb un doble objectiu: sensibilitzar i fer una crida a la participació de la ciutadania.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.