Des del passat 2 de juny el centre obert d’Arrels ofereix també pels matins el servei de dutxes i rober a persones sense sostre que ho necessiten. La intenció és que les persones es puguin dutxar més d’un cop per setmana i ampliar el servei a més persones.

L’obertura del servei d’higiene personal pels matins feia temps que s’esperava però per motius logístics i econòmics no s’ha pogut fer realitat fins ara. I és que la necessitat és important perquè, només cada tarda, un total de 20 persones ateses utilitzen aquesta instal·lació. al 2014, de fet, 466 persones es van dutxar a Arrels.

L’objectiu principal d’obrir pels matins és poder oferir també una vintena de dutxes i aconseguir així que més persones aprofitin el servei i que aquelles que l’utilitzin només un cop per setmana puguin fer-ho dues vegades.

“Totes les persones que utilitzen el servei de dutxes d’Arrels són persones que viuen al carrer o en pensions en les quals tenen dificultats per rentar-se”, explica Gemma Gassó, educadora social d’Arrels.

On dutxar-se a Barcelona?

Actualment a la capital catalana es realitzen 224 serveis de dutxa diaris, 140 en centres públics i 84 en privats. Aquesta és la dada que ofereix la Comunitat de Sant Egidi a la guia On menjar, dormir i rentar-se, publicada el 2014.

Des d’Arrels es considera que el nombre de dutxes que s’ofereixen diàriament a Barcelona és insuficient i no aconsegueix cobrir totes les necessitats. A hores d’ara un total de 13 espais ofereixen aquest servei d’higiene personal a les persones que viuen al carrer:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.