El 24 d’aquest mes organitzem la jornada Housing First a Catalunya. Avancem en el seu desplegament. La trobada, que es farà al Hub Social de Barcelona (carrer Girona, 34) reunirà especialistes internacionals en la matèria i s’emmarca en el projecte Adapting Housing First. Innovating Housing Staff, un projecte Erasmus+ de formació i intercanvi cofinançat per la Unió Europea.

El Marc d’Acció per a l’Abordatge del Sensellarisme a Catalunya 2022-2025 és l’instrument del Govern de la Generalitat per construir un model d’abordatge integral i consensuat del sensellarisme a Catalunya. El Marc d’Acció estableix tres grans línies d’intervenció: l’adquisició d’espais residencials dignes, la implementació d’un sistema d’atenció i el disseny d’un model d’acompanyament i d’apoderament de les persones sense llar.

El document aposta pel model de treball Housing First, segons el qual es considera que tota persona té dret a un habitatge i que és a partir de l’accés a aquest recurs que es pot començar a treballar el procés d’intervenció social que ha de desembocar en un projecte de vida digna i autònoma. El model Housing First s’aplica conjuntament amb altres eines, com és el cas dels pisos d’inclusió o l’adaptació de recursos existents per a altres perfils i situacions.

La jornada que organitzem ara s’emmarca en el projecte Adapting Housing First. Innovating Housing Staff, un projecte Erasmus+ de formació i intercanvi cofinançat per la Unió Europea. El projecte el lidera l’entitat irlandesa Sophia i hi participem la Y-Foundation de Finlandia, Housing First Berlin i Arrels Fundació.

Parlarem sobre el model Housing First a Europa i coneixerem experiències concretes: aprofundirem en la reducció del sensellarisme i les adaptacions del model Housing First a Finlàndia, de la mà de la Y-Foundation; coneixerem l’experiència irlandesa per escalar en l’àmbit nacional el model Housing First; i ens acostarem a la implementació del Housing First a la ciutat de Berlín a través de l’associació Neue Chance, una de les impulsores del projecte Housing First Berlín. Durant la segona part del matí, ens enfocarem a l’àmbit català, amb la taula rodona Com avancem en el desplegament del Housing First a Catalunya?

Des d’Arrels Fundació us convidem a participar d’aquesta jornada per avançar en la implementació del model Housing First a Catalunya.

Més informació

2 thoughts on “Organitzem la jornada ‘Housing First a Catalunya. Avancem en el seu desplegament’

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.