Fer una aportació econòmica, un teambuilding o un voluntariat, organitzar un esdeveniment o àpat solidari o donar articles útils per a les persones que acompanyem són algunes de les iniciatives que han sumat el seu granet de sorra a l’objectiu #ningúdormintalcarrer. Enguany unes 138 empreses ens han donat suport i han col·laborat de diverses maneres amb Arrels.

El Hans és una persona que ha viscut al carrer i que col·labora activament per difondre i sensibilitzar sobre el tema. Ell és l’encarregat de fer rutes guiades per diversos indrets de la ciutat que són significatius per parlar de sensellarisme. En acabar la ruta, el Hans sol portar les persones que guia al taller d’Arrels, on moltes vegades poden acabar la jornada donant un cop de mà com a voluntaris d’empresa i ajudar a fer productes. El Hans ofereix la ruta en anglès, de manera tal que els equips d’empreses que ens visiten poden practicar l’idioma mentre fan una acció de sensibilització; però, també comptem amb l’ajuda del Pedro, una altra persona que ha viscut al carrer i que fa les rutes en castellà.

A més de les rutes, hi ha empreses que han organitzat esdeveniments solidaris, com ara Ametller Origen, que va fer un sopar amb una cinquantena de persones en el marc de la nostra campanya Tothom a cobert. En aquest sopar, celebrat al mes de novembre, vam recaptar aportacions econòmiques i vam fer arribar la nostra veu per sensibilitzar les persones participants.

Una altra manera que tenen les empreses de col·laborar amb Arrels és fer amb nosaltres un teambuilding (taller participatiu on es treballa en equip per millorar la cohesió de grup). Aquesta és l’activitat que va escollir l’empresa Saf Holland per tal que els seus treballadors puguin conèixer de primera mà la realitat de les persones que viuen o han viscut al carrer. Així, un grup de l’empresa de 15 treballadors han aprés a fer un tamboret de fusta com els que venem a la botiga d’Arrels acompanyats de persones voluntàries i algunes treballadores de l’entitat, guiades per una persona amb experiència de vida al carrer que és la tallerista.

A més d’aquestes propostes, enguany hem acollit persones treballadores d’empreses que ens han ajudat a fer arbres de Nadal, calendaris d’advent, decoracions de Nadal i tota mena d’objectes que elaborem juntament amb les persones que acompanyem des d’Arrels.

Propostes artístiques que ens ajuden a fer arribar el nostre missatge

Des d’Arrels creiem que tots els llenguatges ens poden servir per arribar a la ciutadania i trencar prejudicis. Per això, oferim gratuïtament diverses propostes artístiques a entitats, associacions i equipaments que volen fer-se ressò del tema. Així, aquest mes de desembre exposem les fotografies del nostre company Juan Lemus al centre cívic Casa Groga. I ho fem gràcies a la col·laboració amb aquest equipament, que ens ha cedit l’espai per presentar l’exposició ‘Viuen al carrer perquè volen?’.

Els propers dies podreu veure les tipografies de la nostra iniciativa de Homeless font a les postals de Nadal de El Periódico de Catalunya. I és que el diari ens ha proposat fer servir les nostres tipografies a les postals que enviarà a les seves bases socials i de treballadores, per tal de visibilitzar el sensellarisme i fer incidència a l’opinió pública.

Nadal a Arrels

Coincidint amb l’època nadalenca, diverses botigues i empreses ens han proposat iniciatives per col·laborar amb Arrels. Entre elles la dels supermercats Bonpreu i Esclat, que ofereixen als seus clients durant tot el mes de desembre arrodonir l’import de les seves compres a l’alça i destinar aquests cèntims a Arrels, concretament al Pis Zero.

D’altra banda, l’Atelier Barcelona ha ideat per a aquest Nadal el turró Arrels. Està fet de xocolata amb llet, una pasta especiada i crocant i té nou casetes de xocolata com a decoració. L’escola de pastisseria destinarà el 50% de l’import de les vendes del torró a Arrels.

L’empresa Tipser ens ha contactat per regalar lots de Nadal a les persones que acompanyem; en aquest cas, seran caixes plenes de productes d’higiene personal que les treballadores de l’empresa faran arribar a les persones que viuen o han viscut al carrer.

També hem rebut col·laboracions d’empreses que ens ajuden a recaptar fons donant-nos productes pels lots i objectes que venem al Nadal, com Simon Coll, que ens va cedir les xocolatines dels calendaris d’advent. El lot de Nadal d’Arrels està fet gràcies a la col·laboració de moltes empreses que han aportat el producte de forma desinteressada, per destinar l’import íntegre a avançar en el repte #ningúdormintalcarrer.

Més informació:

 

3 thoughts on “Establim diverses formes de col·laboració amb 138 empreses

  1. Moltes felicitats per la vostra iniciativa
    Esperant que algun dia deixi d’haver gent vivint al carrer i els polítics destinin recursos per acabar amb aquesta pandèmia
    Volia saber quins són els lots que feu i on es poden adquirir

    Moltes gràcies per la vostra tasca

  2. Molt bones iniciatives!!
    Esperem que l’hivern no sigui molt dur per a la gent que viu al carrer i tan de bo aviat ningú hi hagi de viure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.