La Núria i el Raül han decidit organitzar un dinar amb amics i amigues el cap de setmana. Faran una de les seves especialitats amb els de sempre. Però, aquesta vegada el dinar tindrà una significació especial: quan s’asseguin a taula estaran col·laborant en la campanya ‘Tothom a cobert’: els amfitrions, amb la preparació de l’àpat; els comensals, amb una aportació econòmica que servirà per garantir l’allotjament estable i el seguiment social a persones que viuen o han viscut als carrers de Barcelona.

‘El que ens ha empès a organitzar aquest àpat solidari és el fet de pensar que podem transformar un gest tan usual com dinar o sopar amb els amics i amigues en una cosa més valuosa, donar-li un sentit, col·laborar amb Arrels i millorar les condicions de vida de les persones sense llar’, explica el Raül.

Per participar en la campanya, la Núria i el Raül s’han inscrit a través de la web de la pàgina web ‘Tothom a cobert’ i han especificat quantes persones tindran de comensals. Després, han rebut les invitacions per convidar-los. La parella ja comptava amb la complicitat del seu grup d’amics i amigues, que han rebut la invitació com una bona oportunitat per col·laborar i compartir una estona junts.

 

Tants participants com persones viuen al carrer a Barcelona

‘Tothom a cobert’ s’ha posat en marxa el mes de setembre i ja compta amb el suport de més de 200 persones que, com la colla de la Núria i el Raül, han decidit organitzar un àpat solidari o gaudir-lo com a convidats. Es vol aconseguir que unes 1.100 celebrin els àpats solidaris, tantes com persones viuen als carrers de Barcelona. “Ens hem plantejat l’objectiu d’arribar a tenir tants amfitrions i comensals com persones viuen al carrer a Barcelona, unes 1.100 actualment”, explica Ferran Busquets, director d’Arrels.

A més del suport ciutadà, la campanya compta amb la implicació de diverses personalitats del món de la música i de la televisió com el còmic i presentador Andreu Buenafuente, el cantant Antonio Orozco, els periodistes Mònica Terribas i Jordi Évole i la model Judit Mascó. Tot ells han participat en un vídeo per animar tothom a implicar-se en la iniciativa, que finalitza el 31 d’octubre. Arrels convida tothom a farcir la campanya de continguts, fent vídeos i fotos dels seus àpats solidaris i publicant-los a xarxes socials per col·laborar a difondre la proposta.

 

Més de 5.500 persones dormen al ras a Catalunya

A tot Catalunya, més de 5.500 persones dormen al ras o pernocten en albergs, segons dades recollides en la diagnosi de l’Estratègia Catalana. D’aquestes, més de 1.100 ho fan als carrers de la ciutat de Barcelona, segons el cens que vam realitzar la nit del 10 de juny de 2021. El context sanitari encara fa més evident la importància de tenir una llar i, amb aquesta campanya, volem sensibilitzar la ciutadania de la situació que viuen les persones que viuen als carrers de Barcelona, persones que es perden en la invisibilitat social.

 

Que pots fer tu?

  • Converteix-te en amfitrió/na solidari/a o proposa a una altra persona que organitzi un àpat en el qual puguis participar com a comensal.
  • Col·labora en la difusió de la campanya i comparteix-la per les xarxes socials.
  • Fes un donatiu o apunta’t a l’equip de voluntariat d’Arrels.
  • #Tothomacobert és una proposta que es pot adaptar a diverses realitats i entorns! També està oberta a empreses o a institucions que s’hi vulguin sumar perquè organitzin un esmorzar a l’oficina o qualsevol altre àpat en grup. Aquí trobeu més informació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.