Quan vius al carrer, la majoria dels teus drets es veuen vulnerats: a l’habitatge, a la intimitat, a descansar, a la mobilitat, a gaudir dels espais socials i culturals, a la higiene, a la integritat física… Haver de viure al carrer també fa gairebé impossible poder votar i presentar-te com a candidat/a. Per visibilitzar aquesta vulneració de drets, des d’Arrels presentem la nostra pròpia campanya electoral, amb persones candidates que han viscut al carrer, voluntàries o treballadores de l’entitat, i amb propostes polítiques.

L’Anna Maria, el Gustavo, l’Andrea, el Daniel i la Catalina són algunes de les persones que fan Arrels en el seu dia a dia: persones amb experiència de viure al carrer que acompanyem, treballadores, voluntàries o amigues de l’entitat. Totes elles formen part de la llista de candidates d’Arrels a les eleccions municipals.

Volem incidir en la campanya electoral per recordar que haver de viure al carrer no és normal i aportar solucions factibles en matèria de sensellarisme en l’àmbit municipal. Creiem que és important poder fer arribar la nostra veu en context electoral per explicar quina és la nostra experiència i coneixements sobre el tema i quines creiem que haurien de ser les mesures mínimes que s’abordin des de l’àmbit municipal, per transformar la situació de les persones que viuen al carrer i treballar per #ningúsensedrets.

 

6 propostes polítiques per aconseguir més drets

La nostra llista de candidats i candidates està formada pel Giorgio, qui ha viscut al carrer i fa uns anys treballa al centre obert orientant i assessorant persones sense llar; la Catalina, mestra i voluntària al taller d’Arrels; en Jordi, qui fa un any que no viu al carrer; l’Andrea, que treballa a l’equip de carrer d’Arrels; el Daniel, metge especialitzat en l’atenció de persones amb i sense llar; l’Anna Maria, qui fa deu anys que no viu al carrer; l’Eva, advocada que defensa els drets de les persones sense llar i el Gustavo, qui fa vuit anys que no viu al carrer. Totes elles són persones que ens representen i que conformen la nostra tria política de cara a les municipals: la Llista Invisible, per reivindicar que les persones sense llar no ho són, malgrat tinguin molts drets vulnerats.

Des d’Arrels volem aportar idees sobre quines haurien de ser les prioritats en matèria de sensellarisme per a les formacions polítiques que es presenten a les eleccions municipals enguany. Aconseguir #ningúdormintalcarrer és possible si totes les administracions s’hi impliquen. Per això, a Barcelona proposem:

 • Obrir espais petits a cada barri perquè centenars de persones deixin de dormir al carrer
 • Atendre totes les persones que viuen al carrer
 • Garantir el padró a totes les persones
 • Habilitar recursos bàsics com dutxes, consignes o menjadors, a cada districte de la ciutat
 • Modificar les ordenances de convivència per garantir els drets de les persones sense llar
 • No criminalitzar les persones que viuen al carrer des dels serveis municipals

Què pots fer tu?

 

 

 

 

16 thoughts on “Aquestes eleccions municipals, #ningúsensedrets

 1. vull deixar ben palès que heu tingut una fantàstica idea al fer una llista i presentar-vos a les eleccions. Us desitjo molts ànims i moltes esperances en un futur millor. Endavant amics i amigues!!!

  1. Moltes gràcies M.Lluïsa! Volem explicar-te que no es tracta d’una candidatura real; la Llista Invisible és la proposta d’Arrels per incidir en les eleccions municipals. Hem creat una candidatura simbòlica amb persones que han viscut al carrer, voluntàries i treballadores de l’entitat. Tenim programa electoral amb les nostres propostes polítiques i aquest dimarts organitzem al centre obert el míting de campanya. L’objectiu: posar el sensellarisme a l’agenda política! Si fossim una candidatrua real, ens votaríeu? 🙂

 2. Bon dia: LLastima que aquesta candidatura sigui invisible¡¡
  Les persones que viuen al carrer es mereixen de debo que algú les representi. I pel que es veu els candidats actuals no ho fan…
  Gràcies Arrels per les accions encaminades a recuperar la dignitat de les persones que viuen al carrer .

 3. Si visqués a Barcelona, ho tindria claríssim! Ja és hora de donar veu i vot a les persones que invisibilitzem, segur que tenen moltíssim per dir i per aportar! Molta sort, companys!

 4. Em sembla genial aquesta iniciativa i les propostes. Fora de Barcelona, vivim situacions i realitats molt similars.
  Us votaria sense dubtar-ho!

 5. ! Felicidades por la iniciativa ¡ Importante hacer visible , llamar atención, concretar las propuestas.

 6. Una molt bona proposta. Caldrà continuar demanant-t’ho als nous regidors i fer-ho públic, fins aconseguir aquests drets. Molts ànims i molta sort

 7. És un problema ben real i molt preocupant. No sembla que els polítics s’ho plantegin seriosament per trobar-hi solucions. Una llàstima! Molta decepció, sobretot quan les inaccions vénen de partits que s’omplen la boca de ser progressistes i d’esquerres. El dret a poder viure amb dignitat! Massa persones que la seva llar és el carrer! Això no pot ser! No s’hauria de permetre!!!

 8. paperetes pero votar aquesta lista las trovarem al col-legits electorals el día de les eleccions generals o a on les podem aconsseguir?

  1. Hola Carmen, la Llista Invisible no és una candidatura real. És la proposta que hem desenvolupat des d’Arrels per posar el sensellarisme en l’agenda política durant la campanya electoral. Es tracta d’una candidatura simbòlica!

 9. El día 23 va ser el meu aniversari. He fet 79 anys. Fins avui, dia 26 no he obert el correu. Lamento no haver estat amb vosaltres en una data tan assenyalada.

  El meu vot sempre serà per a vosaltres. Us porto en el meu cor. Que Dèu, si existeix, us continuiï ajudant a soportar la càrrega.

  Abraçada forta per els que esteu patint i, també, per tots els que col-laboreu de forma professional i voluntària..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.