La nit del 10 a l’11 de juny sortirem de nou pels carrers de Barcelona per enquestar les persones que dormen al ras. L’objectiu és conèixer quant de temps fa que viuen al carrer, si pateixen o no violència, quin és el seu estat de salut o si han tingut la possibilitat de vacunar-se, entre d’altres. Aquesta serà la cinquena vegada que organitzem el cens per extreure’n informació útil que ens serveix per afrontar la problemàtica del sensellarisme. Necessitem més de 500 persones voluntàries que puguin realitzar enquestes en petits grups la nit del 10 de juny. T’hi apuntes?

Com pots participar-hi?

Per portar a terme l’enquesta de persones que dormen al carrer, la col·laboració del voluntariat és clau. Per arribar a tots els racons de la ciutat necessitem ser més de 500 persones. No cal tenir experiència prèvia, només:

 • Ser major de 18 anys.
 • Tenir disponibilitat la nit de l’10 a l’11 de juny (de 23:00 h a 5:00 h)
 • Parlar català, castellà, anglès, romanès, marroquí i/o polonès.
 • Tenir capacitat física per fer el recorregut a peu (3-4 hores).
 • Tenir un dispositiu mòbil amb connexió a internet.

Apunta-t’hi!

Què farem la nit del cens?

La nit del 10 a l’11 de juny, recorrerem a peu els carrers de Barcelona per entrevistar les persones que dormen al ras. A les 23:00 h de la nit et trobaràs amb el teu coordinador o coordinadora i repassarem que teniu tot el necessari i que coneixeu el funcionament de l’enquesta. Després sortireu en petits grups a recórrer la zona escollida i enquestar les persones que hi trobeu. L’enquesta està formada per una trentena de preguntes i recull informació sobre la situació de carrer. Aquest any també volem recollir informació sobre l’estat de la vacunació entre les persones que viuen al carrer.

Hi haurà una formació prèvia?

Sí, per ser voluntari/ària del cens caldrà participar a una sessió virtual obligatòria. Un cop inscrit/a, rebràs materials formatius per a que et comencis a familiaritzar amb el funcionament de l’acció. Uns dies abans de l’enquesta, el teu coordinador/a es posarà en contacte amb tu per informar-te del dia i l’hora de la sessió, on podràs resoldre dubtes sobre el funcionament de l’enquesta.

Com ens organitzarem la mateixa nit?

Quan t’inscriguis, podràs escollir quina zona vols recórrer. Tant si coneixes els teus companys i companyes de grup com si no, t’hi posarem en contacte per tal que us pugueu coordinar la nit del 10 de juny. A través del teu coordinador rebràs tots els detalls logístics i instruccions. La comunicació es farà en tot moment per correu electrònic i missatgeria instantània.

Què cal portar?

Aquest any realitzarem l’enquesta digitalment. Així doncs, cal que portis:

 • Telèfon amb bateria carregada i accés a internet (4G o 5G). Tota l’enquesta es farà a través del navegador del dispositiu.
 • Si en tens, pots portar una bateria externa.
 • Roba i calçat còmode. Si la tens, porta la teva samarreta o dessuadora de #ningúdormintalcarrer.
 • Motxilla petita. No oblidis de posar-hi una ampolla d’aigua.
 • Encara que plovisquegi, portarem a terme l’enquesta (et recomanem que portis un paraigua).

Per a què serveix fer aquesta enquesta?

L’enquesta té com a objectiu explorar la realitat de les persones que dormen als carrers de Barcelona. A través d’un qüestionari, recollim informació útil, qualitativa i directa, que ens permet conèixer la situació de la persona i determinar el seu grau de vulnerabilitat. L’enquesta recull preguntes com: Quant temps fa que està al carrer? Té alguna malaltia? Es troba en situació administrativa irregular? Rep alguna prestació? Ha patit agressions? Aquest tipus d’informació és important per valorar la proposta d’intervenció més adequada per a cada persona, per incidir políticament i per afinar polítiques i recursos adreçats a persones sense llar.

Per què tornem a fer el cens?

Arrels va començar a organitzar aquesta enquesta l’any 2016, emmarcada en una campanya europea liderada per l’organització britànica World Habitat. Des d’aleshores, hem replicat l’acció l’any 2016, 2017, 2018 i 2019 a Barcelona, ja que ens ajuda a saber com evoluciona el grau de vulnerabilitat de les persones i com hem d’actuar com a entitat i com a ciutat. Pots consultar el darrer informe Viure al carrer a Barcelona, que recull les dades dels últims censos portats a terme per Arrels.

No puc participar-hi, però vull col·laborar-hi

La nit del 10 de juny necessitem a moltes persones. Si tu no pots venir però coneixes gent a qui li agradaria participar, fes córrer la veu!

D’altra banda, aquesta és una acció de moltes. Si en aquesta ocasió no t’hi pots sumar, potser ho pots fer més endavant o d’alguna altra manera. Descobreix com pots col·laborar per fer possible #ningúdormintalcarrer.

 

Més informació

10 thoughts on “La nit del 10 de juny vine a enquestar #personesquecompten

 1. Hola , bona tarda !! M’agradaria molt però m’és impossible, ho sento molt, pode en una altra ocasió . Vagi molt bé . Fins aviat.
  Mayi

  1. Cap problema, Mayi. Potser pots col·laborar fent difusió entre la teva família i amistats per animar-los a participar, gràcies!

 2. He participando en otra ocasión con vosotros, esta vez participo con más razón por que creo que es necesario que la vacunación esté al alcance de todas las personas. Además comparto el enlace para motivar a más personas a participar.

  Saludos cordiales

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.