A Arrels tenim un grup de teatre que es troba cada divendres per aprendre i crear però sobretot per compartir experiències i passar una estona agradable. La Julieta Lostumbo és voluntària del centre obert i dinamitzadora del grup. Hem parlat amb ella per descobrir la feina que fan i tot el que aporta el teatre a les persones que hi participen.

El grup de teatre d’Arrels es troba cada divendres per aprendre, assajar i crear però sobretot per compartir experiències, riure i passar una estona agradable. La Julieta Lostumbo és actriu i recentment dramaturga. Des de fa més de quatre anys és voluntària del centre obert i dinamitza el grup de teatre. “El teatre, i l’art en general, són un motor de canvi molt potent per l’efecte sanador que té en les persones, les ajuda a sentir-se útils i a millorar l’autoestima”, explica. Quan estem bé amb nosaltres mateixos, podem estar bé amb la resta. La Julieta ho té clar: “Al grup es creen llaços de suport i amistat molt forts, es crea un ambient màgic que arriba a la societat amb molta força per sensibilitzar”.

La professionalització com a eina de creixement

Darrerament, alguns dels actors del grup han participat en projectes professionals com l’obra Sis Personatges. L’espectacle s’ha estrenat al maig al Teatre Lliure de Montjuïc i ha estat protagonitzat per cinc persones que han viscut al carrer i un actor professional. “La maduresa que han aconseguit com a actors és admirable. Vaig plorar com una mare orgullosa quan vaig anar a veure’ls al Lliure”, explica la Julieta. El seu desig és que continuïn fent “això que tant els agrada” i que se segueixi comptant amb ells en projectes teatrals professionals. “Que volin ara que han tret les seves ales”, afegeix.

També recorda el càsting per participar al curtmetratge La Paciencia del Agua com una de les millors experiències del grup de teatre: “Em va encantar com es prenien allò de manera tant seriosa i professional, i també com es van obrir per explicar les seves vivències”. Les amistats i complicitats que es generen dins del grup són essencials: “L’estima i la companyonia entre tots és molt especial, cadascú vol donar el millor de si mateix i també ajudar els altres a fer-ho“.

El grup de teatre d’Arrels està format per persones que viuen o han viscut al carrer, voluntàries i treballadores de l’entitat. En diverses ocasions, les seves representacions teatrals ens han ajudat a explicar millor com funciona el model d’atenció Housing First, a treballar aspectes del dia a dia i a tractar alguns temes del cens de persones que dormen al carrer a Barcelona i que fem des de fa tres anys.

 

Més informació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.