El teu navegador està desactualitzat. Té vulnerabilitats conegudes i pot no mostrar totes les característiques d'aquest i altres llocs web. Aprèn a actualitzar el navegador.

Actualitat


recompte XAPSLL

17 de maig: torna el recompte nocturn de persones que dormen al carrer a Barcelona

El proper dimecres 17 de maig a la nit tindrà lloc el recompte de persones que dormen al ras a Barcelona, organitzat per la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL). Per tal d’arribar a totes les zones de la ciutat, es necessiten 1.100 persones voluntàries. A l’última edició del recompte, realitzada ara fa un any, es van comptar fins a 941 persones dormint als carrers de la ciutat.

IMG_0047

Propostes per fer possible #ningúdormintalcarrer

La informació que hem obtingut de les entrevistes fetes a persones que dormen als carrers de Barcelona ens ha de servir per revisar i millorar els recursos, les maneres de fer i les polítiques que ja existeixen, i per engegar noves accions útils i enfocades a la realitat de les persones que dormen al ras. Des d’Arrels ja hem començat a posar fil a l’agulla en la nostra feina diària i hem elaborat una sèrie de propostes en l’àmbit de la ciutat.

Sonia Olea

“Cal una aposta clara per l’habitatge de funció social destinat a la població més vulnerable”

Sònia Olea és advocada experta en migracions, membre de l’equip d’Incidència de Caritas espanyola i del grup de treball d’experts jurídics en habitatge a la xarxa europea FEANTSA. Ha aportat la seva expertesa i el seu punt de vista al document La vulnerabilitat de les persones que viuen al carrer a Barcelona. En aquesta entrevista parla sobre la situació de les persones estrangeres que viuen al carrer i sobre l’accés a l’habitatge.

Noticia

Tenim 6.000 claus però encara no hem trobat la que obre portes!

A partir del 22 de febrer podreu veure què hem fet amb les 6.000 claus que ens heu portat els últims mesos en una exposició al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. A la mostra, que parla de la realitat de les persones sense llar i de la campanya #ningúsenseclau, podreu descobrir qui té la clau que s'amaga a la il·lustració que hem difós durant les últimes setmanes. Teniu temps fins el 18 de març!

IMG_3767

Viure al carrer i haver de desplaçar-se cada dia per cobrir les necessitats bàsiques

Desplaçar-se cada dia d'un recurs a l'altre, sovint caminant i amb els embalums que porten a sobre. Això és el que han de fer bona part de les persones que viuen al carrer o en espais municipals a Barcelona per tirar endavant diàriament, fet que, entre d'altres, desgasta la seva salut tant física com mental. Hem parlat amb algunes d'elles perquè ens expliquin quins recorreguts segueixen habitualment.