El teu navegador està desactualitzat. Té vulnerabilitats conegudes i pot no mostrar totes les característiques d'aquest i altres llocs web. Aprèn a actualitzar el navegador.

Actualitat


IMG_0115

Es duplica en un any el nombre de persones que dormen al carrer que reben atenció a les urgències dels hospitals

A principis de juny, vam sortir durant tres nits pels carrers de Barcelona per enquestar les persones que dormen al ras. Vam entrevistar 358 persones i els primers resultats indiquen una realitat preocupant: de mitjana, les persones enquestades viuen al carrer des de fa 3 anys i 4 mesos i el 75,4% presenten un grau de vulnerabilitat elevat o mig. Destaca l’augment en l’ús dels serveis d’urgències hospitalàries.

IMG_0143

Vivències i aprenentatges del voluntariat al #CensSenseLlar 2017

Les nits del 6, 7 i 8 de juny hem recorregut Barcelona per enquestar les persones que dormen al carrer i saber quin grau de vulnerabilitat pateixen. L'acció ha estat possible gràcies a la implicació de 400 persones voluntàries. Han estat tres nits d’emocions, històries humanes i aprenentatges. Compartim les experiències que ens han fet arribar alguns dels voluntaris i voluntàries participants.

IMG_0131

Històries que criden ningú dormint al carrer al #CensSenseLlar

El Francesc ha començat a treballar i somia amb llogar una habitació a final de mes. La Carmen té una amiga que li deixa rentar la roba a casa seva. El Mohamed ha sortit avui de la presó però no té on anar. Tots tres dormen als carrers de Barcelona i aquesta passada nit ens han explicat la seva situació, en el marc del cens de persones sense llar que impulsem des d'Arrels. Us expliquem què hem trobat.

IMG_6260

Espais de proximitat a tot Barcelona, una solució d’urgència per a les 1.026 persones que dormen al carrer

L’últim recompte de persones que dormen al carrer a Barcelona evidencia que cada vegada hi ha més gent en aquesta situació però viure al carrer a Barcelona no es considera una urgència i, en l’actualitat, les persones sense llar no poden accedir als mateixos recursos d’habitatge que la resta de la ciutadania. Arrels ha instat els grups municipals a trobar-se per treballar junts i avaluar nos propostes d’acció contundents.

INFOGRAFIA_Corregida datos recuento Mayo 2017

Els recomptes evidencien que 1.301 persones dormen al carrer en set municipis catalans

Barcelona, Tarragona, Sant Adrià de Besòs i Mataró han realitzat recomptes de persones sense llar aquests dies. Les dades se sumen a les ja recollides l’any passat a Girona, Lleida i Badalona. A Catalunya, no tenim xifres actualitzades per dimensionar el sensellarisme però sabem que almenys 1.301 persones dormen al carrer en aquests set municipis. La problemàtica continua creixent. La solució: l’habitatge.

IMG_0054

Tornem a fer el cens de persones sense llar a Barcelona

Les nits del 6, 7 i 8 de juny, tornem a sortir pels carrers de Barcelona per parlar amb les persones que dormen al carrer. Els hi preguntarem sobre el temps que fa que viuen al ras, si pateixen o no violència i sobre el seu estat de salut, entre d’altres. L’objectiu és comptar amb informació qualitativa i útil per afrontar de manera més eficaç la problemàtica del sensellarisme. Necessitem 500 persones voluntàries.

INFOGRAFIA_CORREGIDA_2017

Quatre municipis catalans organitzen al maig recomptes de persones sense llar

Tarragona, Barcelona, Mataró i Sant Adrià de Besòs organitzen aquest mes de maig recomptes nocturns per saber quantes persones dormen al ras. A dia d’avui, no hi ha dades per dimensionar el sensellarisme a Catalunya. A poc a poc, però, hi ha avenços perquè des de l'abril es treballa en una estratègia catalana per a l’abordatge del sensellarisme, un treball col·laboratiu d’anàlisi i elaboració de propostes concretes.

Cárcel OK

Quan una persona sense llar està a la presó

A l'hospital, en un pis, alberg o residència, al carrer i també a la presó. A Arrels acompanyem i donem suport a persones sense llar en qualsevol situació perquè no se sentin soles i sàpiguen que poden comptar amb algú. Actualment, dues persones que coneixem des de l'entitat es troben en un centre penitenciari i regularment les anem a visitar per fer companyia, saber com estan i si necessiten alguna cosa. Aquesta setmana hem anat a veure en Jose.