El teu navegador està desactualitzat. Té vulnerabilitats conegudes i pot no mostrar totes les característiques d'aquest i altres llocs web. Aprèn a actualitzar el navegador.

Actualitat


IMG_6260

Desallotjar les persones que dormen al carrer només trasllada el problema

Persones que dormen al carrer ens expliquen aquests dies que han hagut de canviar el lloc on dormien a petició de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Altres comenten que, sovint, les desperten a primera hora del matí perquè s’aixequin. Des d’Arrels demanem a l’Ajuntament actuar des de la perspectiva de drets i recordem que l’Ordenança de Civisme no es pot aplicar de la mateixa manera per a tothom perquè les persones sense llar no tenen alternativa.

santjordi_arrels

Per Sant Jordi, suma’t al crit #ningúdormintalcarrer

Sabeu que hi ha una rosa de Sant Jordi que crida #ningúdormintalcarrer? Està feta a mà al taller d’Arrels, és de feltre i us la podeu posar a la roba o al cabell. El 23 d’abril la trobeu en diferents punts de la ciutat i adquirint-la col•laboreu amb Arrels. També aprofitem la diada per presentar la reimpressió de l’obra completa de Miquel Fuster i una col•lecció inèdita de llibres que et sorprendran.

PersonesSenseLlarAcampada

Haver de dormir a la plaça Catalunya per fer-te visible

Viure al carrer és una realitat que sol passar desapercebuda i que sovint rep mirades carregades de prejudicis. Aquests dies, però, un grup de persones que dormen al carrer són notícia i estan en boca de tots els partits polítics. El motiu? Estan instal·lades a la plaça Catalunya de Barcelona i reclamen drets en primera persona. És una oportunitat per visibilitzar allò que fins ara era invisible i de recordar que des de l’administració municipal es poden implementar accions i polítiques efectives perquè a Barcelona ningú hagi de dormir al carrer.

allotjament_2017

Propostes entorn l’habitatge a Barcelona perquè ningú dormi al carrer

A Arrels hem invertit el 54,35% del pressupost del 2017 en allotjament i suport social. Amb aquests diners, hem garantit l’habitatge estable a 248 persones en diferents recursos segons les seves necessitats. Aquestes persones s'inclouen dins de les 2.006 que passen la nit en recursos públics i privats de la ciutat. Però encara queda un repte important perquè a Barcelona hi ha 1.026 persones dormint al ras i calen solucions residencials perquè cap d'elles hagi de dormir al carrer.

Resultats del cens de persones sense llar a Barcelona

Persones sense llar a Barcelona: qui són i com són de vulnerables?

Les nits del 6, 7 i 8 de juny del 2017 vam sortir pels carrers de Barcelona per entrevistar les persones que dormen al ras i saber com és de vulnerable la seva situació. De les 1.026 persones que sabem que viuen al carrer vam localitzar 905 i, d'aquestes, 358 van voler respondre les nostres preguntes. El 75% pateixen una situació bastant o molt vulnerable i un 31,6% afirmen haver estat víctimes d'agressions físiques i/o verbals.